Tužilaštvo traži oduzimanje imovine od vlasnika „Elita gradnje“

Tužilaštvo traži oduzimanje imovine od vlasnika „Elita gradnje“

Vojkan Krstić (foto: društvene mreže)

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je zatražilo od suda da oduzme imovinu od Vojkana Krstića, vlasnika firme „Elita gradnja“, jer sumnja da potiče iz krivičnog dela. Krstić je pod istragom zbog sumnje da je oštetio tri beogradske opštine za oko 85.000 evra i od februara je u pritvoru.

Piše: Bojana Pavlović

Posle sprovedene finansijske istrage, tužilaštvo je zatražilo od suda da Krstiću oduzme imovinu i to – 12 nekretnina među kojima su poljoprivredna zemljišta i stanovi u Beogradu, šest luksuznih automobila, motor, kao i milion i po dinara sa računa u banci.

„Tužllaštvo ukazuje da je… utvrđeno postojanje očigledne nesrazmere između zakonitih prihoda i rashoda okrivljenog iz čega dalje proizilazi osnovana sumnja da su pokretne i nepokretne stvari koje su predložene za privremeno oduzimanje stečene izvršenjem krivičnog dela od strane okrivljenog Vojkana Krstića“, piše u saopštenju.

Kako dalje navode, postoji i opasnost da bi Krstić mogao da otuđi imovinu da bi sprečio da bude oduzeta. 

Istraga protiv vlasnika „Elita gradnje“ i dalje je u toku, a on je osumnjičen da je oštetio tri beogradske opštine za 85.000 evra i sebi pribavio korist. On je navodno opštinama Vračar, Zvezdara i Čukarica izdavao lažne fakture i račune sa uvećanim cenama za odnošenje šuta i smeća i uklanjanje reklama sa javnih površina.

Osim njega, pod istragom su službenici opština koji su navodno odobravali plaćanja iako nisu imali dokaza kolika je stvarna vrednost posla niti da li su usluge obavljene. 

Krstić je u pritvoru od hapšenja u februaru, dok se ostali osumnjičeni brane sa slobode. 

Comments are closed.