Tužilaštvo odložilo razgovor sa Bogdanovićem u vezi sa ubistvom Ivanovića

Tužilaštvo odložilo razgovor sa Bogdanovićem u vezi sa ubistvom Ivanovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal/Boban Bogdanović (foto: KRIK Miodrag Ćakić)

Tužilaštvo za organizovani kriminal obavestilo je Bobana Bogdanovića da se razgovor koji je bio zakazan za danas odlaže za sledeću nedelju, ali nije navelo zbog čega. Bogdanovića je tužilaštvo pozvalo pošto je u intervjuu za KRIK pre više od dve nedelje ispričao da mu je prijatelj poverio da su u ubistvu političara sa severa Kosova Olivera Ivanovića učestvovale dve kriminalne grupe – Veljka Belivuka i Zvonka Veselinovića.

Piše: Milica Vojinović

Razgovor zakazan za danas se otkazuje, a Bogdanović je pozvan da u tužilaštvo dođe u sledeću sredu, piše u obaveštenju koje mu je poslato pre četiri dana. Iz tužilaštva nisu naveli razloge za ovaj potez.

Bogdanovića je tužilaštvo zvalo na razgovor pošto je pre više od dve nedelje u intervjuu za KRIK ispričao da mu je prijatelj Aleksandar Gligorijević – kriminalac iz grupe Veljka Belivuka koji je kasnije ubijen, rekao da je Olivera Ivanovića upucao Ljubomir Lainović, da je likvidaciju naručio ozloglašeni biznismen Zvonko Veselinović, kao i da je ubistvo organizovao njegov kum Milan Radoičić.

Bogdanović je i tada kazao da će se rado odazvati pozivu tužioca.

On je pokušao da u tužilaštvu ispriča svoja saznanja istog dana kada je KRIK objavio intervju, ali nije uspeo tada da razgovara sa tužiocem. Kako je kazao, rečeno mu je da tužilac nije tu, a po njega je došla policija i odvela ga u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK). U policiji je dao iskaz i ponovio tvrdnje koje je ispričao u intervjuu o ubistvu Ivanovića.

Tužilaštvo se do sada nije zvanično oglašavalo u vezi sa ovim slučajem, niti je odgovorilo na pitanja KRIK-a o tome šta će dalje preduzimati povodom Bogdanovićevih navoda.

Slučajem su se, umesto tužilaštva, u javnosti bavili policija i ministar Aleksandar Vulin koji su pokušali da diskredituju Bogdanovića odmah po objavljivanju intervjua. U saopštenju koji je policija objavila nakon saslušanja ističe se da on „nije izneo nijednu novu činjenicu“ i da za svoje tvrdnje nije ponudio dokaze.

Vulin je dan kasnije na konferenciji Bogdanovića oslovljavao pogrdnim nadimkom Pacov, optužio ga da laže i naveo da prepričava svoje razgovore „sa pokojnicima o pokojnicima“, te da njegove tvrdnje ne mogu da se provere. Vulin je tada najavio i krivičnu prijavu protiv njega zbog neprijavljivanja krivičnog dela, a napao je i KRIK rekavši da novinari ove redakcije kriminalizuju Srbiju.

Pogledajte intervju:

Comments are closed.