Tužilaštvo naložilo policiji da istraži rušenje

Tužilaštvo naložilo policiji da istraži rušenje

Ruševine u Hercegovačkoj (foto: B. Jovanović)

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da prikupi podatke u vezi sa bespravnim rušenjem objekata u Savamali u noći 25. aprila.

Piše: Bojana Pavlović   

Iz tužilaštva kažu da su od policije zatražili prikupljanje potrebnih obaveštenja.

„Istraga još nije pokrenuta. Slučaj je za sada u fazi predistražnog postupka, dakle utvrđivanja da li je došlo do izvšenja krivičnog dela i ako jeste, koje je delo u pitanju, kao i koje je lice eventualno osumnjičeno“, potvrdili su za KRIK iz tužilaštva.

Da podsetimo, pre deset dana tri bagera bespravno su srušila imovinu firmi „Iskra“ i „Transport peroni“ i restoran „Savski ekspres“ u Hercegovačkoj ulici. Dok su bageri rušili, tridesetak maskiranih osoba obezbeđivalo je teren – zadržavalo prolaznike, oduzimalo mobilne telefone, a  neke i legitimisalo.

Vlasnici objekata vi[e puta zvali su policiju koja je odbila da izađe na teren uz obrazloženje da je taj posao u nadležnosti Komunalne policije. Do danas se ne zna ko je srušio privatnu imovinu u Savamali. Iste noći, nepoznati počinioci srušili su i objekte ispod Gazele.

Javnost je za događaje saznala od Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića kome su pristigle  brojne pritužbe zastrašenih građana koje su osobe sa fantomkama zadržale te noći.

Nadležne službe grada Beograda negirale su učešće u događajima. Gradonačelnik Siniša Mali rekao je da nijedna gradska služba nije rušila objekte, a juče je izjavio da se o događajima nije raspitivao. On je rekao i da je površina na kojoj su se nalazili srušeni objekti predviđena za izgradnju „Beograda na vodi“.

Zaštitnik građana Saša Janković rekao je da je neophodno utvrditi sve okolnosti u vezi sa tim događajem, kao i zašto policija nije izašla na teren kada je pozvana.

1 Comment

  1. mikamika kaže:

    cudno je da vi koju ste istrazivali ne znate a stampa objavljuje da je to radio gradevinski investitoriliti preduzimac iz Mirijeva i sbzirom na ono sto vi pisete treba i moze se dalje istrazivati ali naravno za to treba imati volje a ne stati na po puta.Inace ne verujem da to nije radjeno sa znanjem vlasti ali mi nije jasno zasto bas sada i na taj nacin i moram reci da tu nesto smrdi.