Tužilaštvo najavilo žalbu na presudu za ubistvo Nikole Bojovića

Tužilaštvo najavilo žalbu na presudu za ubistvo Nikole Bojovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da će uložiti žalbu na današnju presudu Višeg suda u Beogradu u postupku protiv grupe Slobodana Šaranovića za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

Piše: Bojana Pavlović

Tužilaštvo u saopštenju navodi da će se žaliti na presudu čim je bude dobilo, ali ne precizira na koji će se deo odnositi žalba.

Sud je danas osudio četvoricu pripadnika ove kriminalne grupe. Dvojica su oslobođena, a među njima i Miloš Delibašić koji je zajedno sa Šaranovićem bio označen kao organizator grupe.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podigla je u junu 2016. optužnicu za ubistva Bojovića i Vidakovića, kao i za pripremu još četiri likvidacije.

Sud je na 35 godina zatvora osudio Sašu Cvetanovića zvanog Pitbul koji je pucao u Bojovića, a Ratka Koljenšića koji je nabavio oružje, automobil i stan u kom je boravio ubica na 30 godina zatvora.

Za ubistvo Vidakovića u Budvi na osnovu sporazuma o priznanju osuđen je Miloš Vojnović kome je izrečena kazna u trajanju od 10 i po godina. Kao njegov saučesnik na 35 godina osuđen je Slaviša Novaković.

Miloš Delibašić oslobođen je svih optužbi – da je jedan od šefova grupe i da je podstrekao na ubistvo Vidakovića. Oslobođen je i Goran Bojanić koji je bio optužen kao pripadnik kriminalne grupe.

Šaranović je ubijen u martu ubijen prošle godine čime su okončani svi postuci protiv njega.

Šaranović je bio optužen da je naredio ubistvo Bojovića želeći da osveti brata Branislava – jer je verovao da je za njegovo ubistvo kriv kriminalac Luka Bojović. Saša Cvetanović zvani Pitbul optužen je da je pucao na Bojovića, a Ratko Koljenšić da je Cvetanoviću obezbedio oružje i stan za skrivanje.

Za ubistvo Vidakovića u Budvi okrivljen je Miloš Vojnović, dok se Milošu Delibašiću stavljalo se na teret da ga je na ovo ubistvo nagovorio. Kao saučesnik okrivljen je Slaviša Novaković. Goranu Bojaniću ne pripisuje se umešanost u ubistva već samo da je bio član ove kriminalne grupe.

Detalje o ubistvima i okolnostima koje su im prethodile policiji je otkrio Miloš Vojnović, optuženi koji je priznao ubistvo i nagodio se sa tužilaštvom u zamenu za 10 i po godina zatvora.

„Rekli su: ‘Ti si ubio Nikolu’. Prvo sam rekao da ne znam ništa, a posle sam odlučio da sve kažem. Bilo mi je dosta svega. Rekao sam: ‘Nisam ja, ali znam ko je’“, objasnio je Vojnović zbog čega je odlučio da tužilaštvu ispriča sve što zna.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za ubistvo Nikole Bojovića

Pročitajte posebnu priču o tome kako je funkcionisao Šaranovićev klan

Comments are closed.