Terzić pogrešio zgradu suda, suđenje odloženo

Terzić pogrešio zgradu suda, suđenje odloženo

Zvezdan Terzić (foto: M. Ćakić/KRIK)

Suđenje generalnom direktoru fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ Zvezdanu Terziću zbog sumnje da je nezakonito prisvajao novac od transfera fudbalera danas nije održano jer je on umesto u Palatu pravde, otišao u zgradu suda u Katanićevoj ulici u Beogradu. Suđenje je trebalo da se održi posle četiri godine stajanja u mestu.

Piše: Jelena Radivojević

Advokat Zvezdana Terzića rekao je na početku suđenja da njegov klijent kasni jer je greškom otišao u zgradu suda u Katanićevoj ulici, a ne u Palatu pravde u Savskoj ulici. Sudija Zoran Đorđević je zbog toga odmah odložio današnje suđenje i novo zakazao za sredinu juna.

Deset minuta kasnije u sudnicu je ušetao Terzić.

„Dobar dan, mi bili u Katanićevoj“, kratko je rekao i seo na optuženičku klupu. 

Sudija Đorđević ipak nije održao suđenje. Tako ovaj postupak nije nastavljen ni posle četiri godine stajanja u mestu.

Terziću se sudi zbog sumnji na malverzacije u vezi transfera fudbalera u periodu dok je bio direktor kluba „OFK Beograd“ i predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Terzić je bio na čelu FSS-a do marta 2008. godine, a podneo je ostavku nakon što je Insajder objavio da je bio umešan u malverzacije u vezi sa transferima igrača. Pošto je protiv njega pokrenuta istraga, a on već nekoliko meseci bio van zemlje, policija je za njim raspisala međunarodnu poternicu. Posle dve godine bekstva došao je u Beograd i predao se policiji.

Iste godine je i optužen za malverzacije prilikom prodaje fudbalera. Tužilaštvo smatra da je u tri posla oko transfera fudbalera „OFK Beograda“ u periodu od 1998. do 2006. godine Terzić za sebe nezakonito zadržao 1,1 milion nemačkih maraka, kao i da je omogućio da dve firme iz inostranstva čije vlasništvo nije utvrđeno nezakonito zarade 3,3 miliona evra. U pitanju su transferi Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića. 

Suđenje je počelo u januaru 2011. godine, a Terzić je u međuvremenu postao direktor fudbalskog kluba „Crvena zvezda“. Učinio je to, kako je sam ispričao, na insistiranje Aleksandra Vučića, tada prvog potpredsednika Vlade.

„‘Terza, ne pitam te da li hoćeš ili nećeš, znam da imaš neke dileme. Prosto, Zvezda te zove, znaš’. Ja sam mu rekao: ‘Znaš kako kažu stari ljudi – kad komandant zove, samo kažeš: Gospodaru, zapovedaj. Nema šta’“, prepričao je Terzić jedan od razgovora sa Vučićem.

Detalje iz optužnice pročitajte ovde.

Comments are closed.