Tasovac: Prijava protiv „Informera“ ako je bilo povrede zakona

Tasovac: Prijava protiv „Informera“ ako je bilo povrede zakona

Ivan Tasovac (foto: D. Pećo)

Ivan Tasovac, ministar kulture i informisanja, rekao je danas novinarima Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK da će ministarstvo reagovati ukoliko se utvrdi da je bilo povrede Zakona o informisanju povodom napada provladinog tabloida „Informer“ na urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića.

Piše: Bojana Jovanović

„Stručne službe su te koje će proceniti da li je narušen Zakon o javnom informisanju. Ukoliko jeste, ministarstvo će reagovati“, rekao je Tasovac za KRIK i dodao da će protiv onog ko je prekršio zakon ministarstvo podneti prijavu.

„To postoji kao pravilo za sve medije u Srbiji, jer svi moraju da poštuju ista pravila“, odgovorio je ministar za KRIK.

Doniraj KRIK_300x140„Hajde da pustimo da sada struka proceni da li je ili nije narušen zakon. Ali meni se čini da bi trebalo da postoji daleko veća odmerenost u čitavoj javno izgovorenoj reči.“

Provladin tabloid „Informer“ danas je objavio tekst „Sado-mazo francuski špijun“ u kojem otvoreno vređa urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića.

Ovo je nastavak kampanje koju provladini mediji sprovode od osnivanja KRIK-a nastojeći da uruše kredibilitet organizacije i njenog urednika. Hronologiju napada možete pročitati u tekstu Medijski napad na KRIK.

Comments are closed.