Svedokinja prepoznala Rutovića kao napadača na Peconija

Svedokinja prepoznala Rutovića kao napadača na Peconija

Isečak iz snimka napada na Rankovića

Na današnjem suđenju Željku Rutoviću i Neđeljku Muminu za prebijanje i ranjavanje kontroverznog biznismena Predraga Rankovića Peconija ponovo je svedočila Danijela Mijatović koja je na snimku prepoznala Rutovića kao napadača na Rankovića. Ona je istakla da Rutoviću nije upamtila lik, ali da ga je na snimku prepoznala po mestu na kom je sedeo.

Piše: Milica Vojinović

Sudija Slavica Nikolić objasnila je da je pozvala svedokinju da jasnije objasni ko je napao Rankovića pošto je prilikom prvog svedočenja bila neodređena. Mijatović je ispričala da je Rutovića upoznala to veče, da mu nije upamtila lik, ali da se seća gde je sedeo.

Ona je prošli put svedočila da je Rutović je navodno „skočio“ posle jedne njene izjave, a Ranković stao u njenu odbranu.

Sudija ju je danas pitala da li na snimku iz hotela „Prag“ koji joj je pušten prepoznaje „čoveka koji dolazi i spušta torbicu na stolicu“, na šta joj je Mijatović rekla da joj je taj čovek predstavljen kao Željko Rutović.

Upitana da li je to ista osoba koja se naljutila na nju, kako je prošli put ispričala, ona je odgovorila potvrdno.

Branilac Rutovića i Mumina Slavko Petrić nastojao je da ospori njeno svedočenje pitavši je koliko je alkohola popila to veče.

„Popila sam tabletu za smirenje i čašu vina“, rekla i Mijatović, ali je na ponovljeno pitanje kazala da je možda popila dve.

Sudija Nikolić odbila je predlog branilaca da se utvrdi da li terapija koju Rutović uzima zbog kancera utiče na njegovo ponašanje u konfliktim situacijama.

Iako su advokati pokušali da objasne svoj predlog, sudija je ostala pri ranijoj odluci jer je Rutović u bekstvu, a njegova medicinska dokumentacija nije dovoljna da se utvrde činjenice.

Optuženi Mumin još u pritvoru

Optuženi Neđeljko Mumin na suđenje je doveden iz pritvora, iako je trebalo da bude pušten pre dve nedelje. Sudija je objasnila da će Mumin biti pušten kada bude stigla potvrda iz katastra da je upisana sudska hipoteka na stan.

Podsetimo, napad na Rankovića dogodio se u beogradskom hotelu „Prag“ u martu 2017. Rutoviću i Muminu na teret se stavlja nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljeno nošenje oružja.

Do napada je došlo nakon kraće rasprave, kako tvrdi tužilaštvo, a Mumin je Rankovića udario pištoljem u glavu, hvatao i odgurivao, onemogućavajući mu da pobegne dok mu je Rutović pucao u noge.

Kako se navodi u optužnici, Ranković je pao a Mumin ga je šutnuo u grudi dok su ga Rutović i nepoznata osoba gađali staklenim čašama.

Mumin je u svojoj odbrani na sudu rekao da se događaji nisu odvili onako kako su opisani u optužnici i da je do pucnjave došlo usled guranja.

Ranković je rekao da se ničeg ne seća.

Na snimku kamera hotela „Prag“ koji je puštan i na suđenju vidi se da Rutović drži pištolj i puca u Rankovića, nakon čega ga gađa čašama, flašama i drugim predmetima sa stola.

Ovaj snimak dovodi u pitanje i svedočenja prisutnih koji su na sudu događaj opisali nešto drugačije nego što se vidi na snimku.

Ranković i Rutović danas su poslovni ljudi, a devedesetih su bili poznati po svojim kriminalnim vezama.

Pročitajte sve vesti u vezi sa ovim slučajem

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *