Svedok ubistva Savkovića: „On je bio veliki problem“

Svedok ubistva Savkovića: „On je bio veliki problem“

Ubijeni Aleksandar Savković (foto: društvene mreže)

Na današnjem suđenju za ubistvo Aleksandra Savkovića ispred noćnog kluba „Nana“ u Beogradu svedok Stevan Dukić ispričao je da je u noći ubistva Savković pravio probleme i bio nasilan. Savković je ubijen u decembru 2017, a za ubistvo se sudi Nedeljku Grboviću. 

Piše: Jelena Radivojević

Prema rečima svedoka, Savković je stalno pravio probleme u „Nani“, a izuzetak nije bila ni noć kada se desilo ubistvo.

„Kad ga vidim, znam da će sigurno biti incident – sa konobarima, sa obezbeđenjem ili sa nama koji smo dovodili goste u klub, ali uvek neki problem. On je nedelju dana ranije došao sa pištoljem ‘škorpionom’ i pretio da će nas pobiti sve“, ispričao je Dukić danas u sudnici. „Ne znam šta bih vam rekao o Savkoviću, on je bio veliki problem.“

Dukić je rekao da je u noći ubistva došao u klub oko četiri ujutru i da su u jednom momentu Savković i ljudi koji su bili sa njim počeli da prave haos – da lome čaše i flaše i napadaju druge goste, zbog čega su on i drugi prisutni pokušali da ih smire.

Pošto se to nije desilo, Savkovića i momke koji su bili sa njim izgurali su ispred kluba, objasnio je Dukić. Ispričao je da je video da je pri izlasku iz kluba Savković nekoliko puta udario Nedeljka Grbovića, optuženog za ovo ubistvo, u leđa i glavu, ali se ne seća da li je on nekako reagovao na udarce.

Dukić je ispričao da ga je ispred kluba neko udario u glavu zbog čega je ošamućen ležao na zemlji i nije video šta se dešavalo dalje. 

Svedok je tvrdio da nije bio član obezbeđenja „Nane“, kako je ranije tvrdilo tužilaštvo, već da je samo dobijao novac ukoliko dovede goste u klub. Takođe je rekao da se zbog protoka vremena ne seća da li je optuženi Nedeljko Grbović bio obezbeđenje u klubu.

Na konstataciju sudije Marine Anđelković da ništa nije razjašnjeno, a da se svedok veoma detaljno seća da je Savković pravio probleme, ali ne i šta se kasnije dešavalo, Dukić je rekao da će scene koje je pravio ubijeni pamtiti zauvek, ali da se ostalih stvari ne seća.

Dukiću se, inače, sa još dvojicom momaka – Stefanom Šapurićem i Milošem Tančevim – ranije sudilo u okviru ovog postupka –  da su učestvovali u tuči koja je prethodila ubistvu. Oni su pravosnažno oslobođeni, dok je deo presude kojom je Grbović bio osuđen na 13 godina zbog ubistva Savkovića ukinut i suđenje je počelo ispočetka.

Grbović je na suđenju priznao da je pucao u Savkovića i da je ranio njegovog prijatelja Adija Isenovića.

Ispričao je da je u Savkovića pucao jer se plašio za svoj i za život svog sina koji je te noći radio kao konobar u „Nani“, jer mu je ubijeni pretio da će ga ubiti, a u jednom trenutku je mislio da je Savković posegnuo za pištoljem.

Na suđenju je rađeno i psihološko veštačenje Grbovića koje je pokazalo da on u trenutku pucnjave nije reagovao iz straha, već iz gneva, pa tužilaštvo smatra da ne može da mu se veruje da je pucao jer se plašio za svoj život.

Ubijeni Savković bio je član navijačke grupe „Junajted fors“, fudbalskog kluba Rad, i deo ekipe Aleksandra Stankovića Saleta Mutavog, osuđivanog narko-dilera i vođe grupe „Janjičari“ koji je ubijen 2016. Savković je bio blizak i Veljku Belivuku, koji je nasledio Stankovićevu ekipu. Više o Savkovićevoj krivičnoj prošlosti pročitajte ovde.

Detalje optužnice protiv Belivuka pročitajte ovde

Comments are closed.