Šutanovac oslobođen optužbi za neprijavljivanje imovine

Šutanovac oslobođen optužbi za neprijavljivanje imovine

Dragan Šutanovac (foto: ds.org.rs)

Dragan Šutanovac, predsednik Demokratske stranke i bivši ministar odbrane, oslobođen je optužbi za neprijavljivanje imovine Agenciji za borbu protiv korupcije.

Piše: Bojana Jovanović

Oslobađajuća presuda doneta je jer nije dokazano da je Šutanovac izvršio krivično delo „neprijavljivanje imovine ili davanje lažnih podataka o imovini“, rekla je KRIK-u portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Ivana Ramić. Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo može da uloži žalbu.

Komentarišući presudu Dragan Šutanovac rekao je da je bio svestan da su dokazi na njegovoj strani i da je odluka mogla biti drugačija samo uz teško pravno nasilje.

„Nakon četiri godine iskonstruisanog političkog i medijskog progona, posle duge borbe za istinu, zadovoljan sam zbog ishoda u kome je istina pobedila.“

Šutanovac je bio optužen da Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio kompletnu imovinu koju je tokom 2011. godine, dok je bio ministar odbrane, stekao sa suprugom. Prema nalazima tužilaštva, on nije prijavio deseti deo stana od 63 kvadratna metra u Skerlićevoj ulici u Beogradu.

O vlasništvu nad ovim stanom prvi je pisao advokat Ivan Ninić, koji je tada radio za portal Pištaljka. On je 2012. godine otkrio da su Šutanovac i njegova supruga među 11 investitora za izgradnju poslovno-stambenog kompleksa na Vračaru.

„Ovo je još jedna u nizu čestih oslobađajućih presuda od kada je u primeni Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije i pokazatelj da zakon nije dobar i da ga što pre treba menjati“, kaže Ninić za KRIK.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *