Supruzi Šarićevog saradnika potvrđena kazna od dve i po godine zatvora

Supruzi Šarićevog saradnika potvrđena kazna od dve i po godine zatvora

Draginja Bajić (foto: KRIK arhiva)

Draginji Bajić potvrđena je kazna od dve i po godine zatvora za pranje novca svog supruga Vitomira Bajića, nekadašnjeg saradnika narko-bosa Darka Šarića, saopštio je Apelacioni sud u Beogradu. Bajić će se, međutim, ponovo suditi za deo optužbi za koji je prvostepenom presudom oslobođena – da je novac prala i kupovinom drugih nekretnina.

Piše: Milica Vojinović

Bajić je pre godinu dana osuđena da je kokainskim novcem kupila lokal na Zlatiboru i garažu na Novom Beogradu, a tu presudu je sada potvrdio Apelacioni sud u Beogradu.

Za ostalu imovinu koja se pominjala u optužnici – stan u Beogradu i još jedan lokal na Zlatiboru nije bilo dokaza da su kupljeni novcem od šverca kokaina, pa je tih optužbi Bajić prvostepenom presudom oslobođena. Ipak, Apelacioni sud je naložio da se za ove optužbe ponovi suđenje.

U ovom slučaju, osim Bajić, sudilo se i Zoranu Njegušu, Nebojši Đokiću, Nemanji Obradoviću i Željku Papiću za pranje novca, ali i utaju poreza

Prvostepenom presudom osuđen je Đokić, ali samo za utaju poreza, dok su on i ostali oslobođeni optužbi za pranje novca.

Obradoviću je potvrđena oslobađajuća presuda, dok će se Njegušu, Đokiću, Papiću, kao i Bajić ponovo suditi za učestvovanje u pranju novca, odlučio je Apelacioni sud.

Draginja Bajić i ostali optuženi su da su prali novac Vitomira Bajića koji je bio saradnik narko-bosa Darka Šarića i sa njim učestvovao u međunarodnom švercu kokaina – da je bio član ogranka koji je trgovao drogom u Italiji.

Bajić je pobegao u Crnu Goru kada je italijansko tužilaštvo pokrenulo postupak protiv njega i raspisalo poternicu. Uhapšen je 2010, a za to vreme novac zarađen švercom kokaina prao je uz pomoć svoje supruge Draginje Bajić koja je njegovu imovinu prebacivala na druge optužene, tvrdi tužilaštvo. Bajići su tako pokušali da sakriju da su vlasnici imovine kako im nju ne bi privremeno oduzeo sud zbog sumnje da je stečena krivičnim delom, odnosno kupljena novcem od prodaje droge.

Bajić nije dočekao presudu pošto je preminuo pre početka suđenja u Italiji – pronađen je u svojoj ćeliji mrtav, a tamošnja istraga je utvrdila da je izvršio samoubistvo.

Više o švercu kokaina i grupi Darka Šarića pročitajte ovde

Comments are closed.