Suđenje za ubistvo Dunjića ponovo odloženo

Suđenje za ubistvo Dunjića ponovo odloženo

Suđenje za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića koje traje već sedam godina, juče je odloženo jer nije došao jedan od optuženih. Ovo je 26. put da se suđenje odlaže, a sudija je najavila da će u septembru početi ispočetka, zbog promene sudija porotnika. 

Piše: Sofija Parojčić

Na suđenju koje je trebalo da se održi u Palati pravde nije se pojavio optuženi Goran Knežević jer, kako je rekao njegov advokat, ima zdravstvene probleme. 

„Malo, malo pa je bolestan“, rekla je sudija Ana Trifunović Đuričković i konstatovala da se „ovaj nepritvorski predmet može pretvoriti u pritvorski, kako bi se nešto uradilo“, ali nikome od troje optuženih koji se brane sa slobode nije odredila pritvor. 

Sudija je kratko konstatovala da se suđenje neće održati, ali i najavila da će naredni put, u septembru, početi ispočetka.

„Zbog izvesne promene sudskog veća, sledeći put se počinje iznova”, rekla je. 

Suđenje za ubistvo Dunjića počelo je u martu 2016. godine i do sada je odloženo čak 26 puta, pokazuju podaci zvaničnog sajta Ministarstva pravde koji sadrži informacije o toku suđenja. Na dužinu postupka uticalo je i to što je više puta počinjao ispočetka zbog promena sudija. 

Dunjić je ubijen u maju 2014. godine ispred splava „Džimis“ u Beogradu. Za ubistvo je optužen Vladimir Đurović zajedno sa još osam ljudi. Tužilaštvo tvrdi da je Đurović prišao automobilu u kojem su bili Dunjić i njegova prijateljica Nina Šobota i sedam puta pucao u Dunjića. On se od ubistva nalazi u bekstvu i sudi mu se u odsustvu. 

U sudnici je juče bio Marko Milosavljević, suvlasnik splava „Džimis“, optužen da je uništio video-nadzor koji je snimio ubistvo, kao i Bojan Starovlah kome se, zajedno sa Goranom Kneževićem, sudi da je Đuroviću pomogao da pobegne sa mesta zločina.

Ostalih pet optuženih u međuvremenu je priznalo krivicu – Aleksandar Đuranović, Marko Gvozdenović, Zoran Vukić i Jelena Krušedolac potpisali su sporazume sa tužilaštvom priznajući da su nakon ubistva pomogli Đuroviću, dok je Vuk Musić osuđen zbog uništavanja video-snimaka sa sigurnosnih kamera u noći kada je Dunjić ubijen.

Dunjić je bio osuđivan za razna krivična dela, a protiv njega su se vodili postupci za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, napad na službeno lice. 

Comments are closed.