Suđenje Šariću za šverc kokaina odloženo po drugi put ovog meseca

Suđenje Šariću za šverc kokaina odloženo po drugi put ovog meseca

Suđenje Darku Šariću i njegovoj grupi za šverc više od pet tona kokaina ponovo je odloženo zbog lošeg zdravstvenog stanja jednog od optuženih. 

Piše: Milica Vojinović

Razlog za odlaganje današnjeg suđenja isti je kao i prethodni put ovog meseca – loše zdravstveno stanje optuženog Bobana Stojiljkovića. On se i dalje nalazi na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA), rekao je danas njegov advokat i dodao da će sutra ili prekosutra sudu dostaviti medicinsku dokumentaciju.

Sudija Siniša Petrović je zbog ovoga odložio današnji pretres. Rekao je i da sudsko veće nije za razdvajanje postupka protiv Bobana Stojiljkovića od ostalih optuženih jer bi u tom slučaju morali ponovo da se predstavljaju dokazi koji su već izvedeni.

Od početka godine u ovom postupku održano je sedam suđenja, a isto toliko puta je odloženo. Razlozi za odlaganje uglavnom su nepojavljivanje advokata, ali je suđenje odlagano i zbog zahteva odbrane za izuzeće tužioca Saše Ivanića.

Suđenje je ušlo u sedmu godinu, a prvu optužnicu protiv Šarića i dvadesetak članova njegove grupe Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je u aprilu 2010. godine. Šarić je u bekstvu bio do marta 2014. godine. On se tada predao jer je, kako je kasnije objasnio, osetio da zbog promene političke klime u Srbiji može da očekuje pošteno suđenje.

Postupak je u septembru prošle godine počeo je ispočetka jer je pre toga Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić kao organizator grupe osuđen na 20 godina zatvora.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za šverc kokaina

Comments are closed.