Suđenje Šariću odloženo za 15 dana

Suđenje Šariću odloženo za 15 dana

Darko Šarić u sudnici Višeg suda u Beogradu

Današnje suđenje Darku Šariću i njegovoj grupi za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina odloženo je kako bi dvojica optuženih koji su se predali prošle nedelje mogla da pripreme odbranu. Sudija je najpre odbio zahteve za odlaganje, ali je nakon insistiranja advokata ipak otkazao naredna dva ročišta.

Piše: Milica Vojinović

Nakon što je predsedavajući sudskog veća sudija Siniša Petrović utvrdio da postoje uslovi da se današnje ročište održi, advokati Nebojše Sretenovića i Petra Obradovića, dvojice optuženih koji su se predali prethodne nedelje, tražili su odlaganje kako bi stigli da se upoznaju sa predmetom.

Sudija Petrović je prilično odlučno rekao da je „celishodnije da se suđenje nastavi zbog javnog interesa i interesa ostalih optuženih“.

Suđenju su danas po prvi put, posle pet godina bekstva prisustvovali i optuženi Sretenović i Obradović. Oni su rekli da se ne osećaju krivim za krivična dela koja im se stavljaju na teret i da žele da iznesu odbranu kada budu spremni. Obojica se trenutno nalaze u pritvoru.

„Ovo je stav veća“, rekao je sudija objasnivši da se Sretenoviću i Obradoviću već dugi niz godina sudi u odsustvu i da su njihovi branioci sve vreme bili prisutni. Sudija je predložio da optuženi u međuvremenu pripreme odbranu i iznesu je na nekom od ročišta kada za to budu spremni.

Tužilac Saša Ivanić bio je saglasan sa tim da se suđenje ne odlaže, ali su advokati nastavili da insistiraju. Sudija Petrović je počeo da menja mišljenje.

„To je bilo neko razmišljanje, nikakav pravni stav“, rekao je Petrović, a potom otkazao naredna dva ročišta.

Ovim je nastavljen niz odlaganja suđenja – ovo je 19. odlaganje od početka godine, kako su zabeležili novinari KRIK-a. Iako je nakon ukidanja prvostepene presude najavljeno da će ponovljeni postupak trajati kraće, od januara je održano svega 10 suđenja, pa on nije mnogo odmakao.

Tužilac Ivanić rekao je na jednom od prethodnih suđenja da se ročišta odlažu samo da bi se ishodovalo puštanje Darka Šarića iz pritvora.

Sledeće suđenje zakazano je za 30. novembar.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za šverc kokaina.

Comments are closed.