Stradao u eksploziji automobila u Podgorici

Stradao u eksploziji automobila u Podgorici

(foto: print screen)

Dražen Čađenović (31), navodno blizak kavačkom kriminalnom klanu, stradao je sinoć u Podgorici u eksploziji automobila, saopštila je policija Crne Gore. 

Piše: Bojana Pavlović

Blindirani BMW u kom je bio Čađenović eksplodirao je oko 19 časova, neposredno nakon ulaska u garažu hotela „Premijer“ u Podgorici, piše u saopštenju podgoričke policije.

Čađenović je došao do rampe u garaži, izašao iz vozila da pozove stražara da mu podigne rampu i vratio se u auto koji je ekplodirao dvadesatak sekundi kasnije, pišu podgoričke „Vijesti“.

Policija navodi da prvi pregledi vozila ukazuju da je do eksplozije najverovatnije došlo unutar automobila , ali da je tačan uzrok i dalje nepoznat.

Kriminalne veze  

Čađenović je sa braćom Vladimirom i Duškom Roganović bio optužen za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde Marka Vesnića i ranjavanje Ivana Markovića u Igalu 2009. godine.

Na osam godina zatvora osuđen je samo Duško Roganović, dok su njegov brat od strica Vladimir i Čađenović oslobođeni. Nakon odslužene kazne izašao je na slobodu u januaru 2016, a samo tri meseca kasnije u eksploziji auto-bombe u Herceg Novom ostao je bez obe noge.

Vladimir Roganović uhapšen je u maju prošle godine u Beogradu zbog falsifikovanja dokumenata. On je na osnovu stare lične karte na ime Adam Marković pokušao da dobije biometrijska dokumenta. Za manje od mesec dana nakon što je uhapšen, osuđen je na godinu dana zatvora. U januaru ove godine, na sopstveni zahtev izručen je Crnoj Gori.

Roganovići su bliski kavačkom kriminalnom klanu koji ime nosi po mestu Kavači u Kotoru, a bavi se iznudama, zelenašenjem i švercom droge. Nakon što je u Valensiji 2014. godine nestalo oko 200 kilograma kokaina, počeo je rat između kavačkog i susednog škaljarskog klana.

U Beogradu, Roganović je bio blizak ekipi ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

Pogledajte bazu mafijaških ubistava u Srbiji i Crnoj Gori

Comments are closed.