Stefanović: Spin je da je glavna vest rušenje u Savamali

Stefanović: Spin je da je glavna vest rušenje u Savamali

Nebojša Stefanović (foto: printskrin)

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je to što je rušenje objekata danima glavna vest „spin“ medija, odnosno skretanje pažnje sa drugih vesti.

Piše: Pavle Petrović

Stefanović je, gostujući u jutarnjem „Dnevniku“ RTS-a rekao da rušenje objekata na ovakav način ne sme da se dešava, ali da to ne treba da bude glavna vest u Srbiji.

„Spin je da je glavna vest rušenje tri nelegalna objekta, tri nelegalna magacina – to nisu stambeni objekti, tu nisu živeli ljudi… Ne može da bude glavna vest pokušaj spina, da to bude glavna vest u Srbiji“, rekao je Stefanović i dodao da će policija istražiti rušenje zgrada u Hercegovačkoj ulici.

Doniraj KRIK_300x140Na pitanje da li su tačni navodi iz izveštaja Zaštitnika građana da policija nije reagovala na pozive građana iz Savamale, ministar je kratko odgvorio da će sve biti ispitano.

Zaštitnik građana je u izveštaju naveo da je policija prekršila zakon kada je u noći 25. aprila, prilikom rušenja objekata u Savamali, odbila da izađe na teren i građanima uskratila zaštitu. On je istakao da policija nije postupila jer je takav nalog stigao sa „vrha“.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je nekoliko dana nakon rušenja da „zasigurno niko ništa nije prijavio policiji i niko to nije video već se svodi na priču nekoliko ljudi“.

Premijer Vučić je u svojim izjavama podržao rušenje objekata u Savamaloj, ali ne i način na koji je rušenje izvedeno.

„Taj ko je to uradio, pa stvarno nije normalan, ne znam šta da vam kažem. Ne znam što nije doveo bager s kuglom i srušio sve. I moj aplauz bi dobio“, rekao je Vučić na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Privatni objekti u Savamali srušeni su u izbornoj noći, a u rušenju je učestvovalo tridesetak maskiranih ljudi koji su teškom mehanizacijom zatvorili ulicu u centralnog beogradskoj opštini, pretresali i zadržavali očevice. Ova grupa je odnela hard disk sa snimcima okolnih bezbednosnih kamera. Iste noći, srušeno je i nekoliko objekata ispod mosta „Gazela“.

Snimke rušenja do kojih je došao KRIK pogledajte ovde.

Pročitajte sve vesti o rušenju u Savamali.

2 Comments

  1. Данко Б. Марин kaže:

    Slin-spin……. 🙁

  2. lilit kaže:

    Pa što Nikoliću niste srušili i to DVE nelegalne kuće u Bloku 45?!