Stefanović: Razbijena najjača kriminalna grupa u Vojvodini

Stefanović: Razbijena najjača kriminalna grupa u Vojvodini

U više odvojenih akcija policija uhapsila 11 osoba zbog ubistava, trgovine drogom i drugih krivičnih dela, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Piše: Bojana Jovanović

Stefanović je rekao da je policija razbila najjaču kriminalnu grupu u Vojvodini. Prema njegovim rečima uhapšeni su vođa i pet članova kriminalne grupe koja stoji iza ubistava i prodaje narkotika.

Pronađeno je 42 kilograma droge, pretežno skanka i manja količina kokaina, a otkrivena je i ilegalna laboratorija za proizvodnju marihuane, rekao je Stefanović.

Osim članova grupe, uhapšene su i osobe zbog krađe oružja i bekstva iz zatvora Zabela. Policija je zaplenila 11 pušaka, dve ručne bombe, optičke nišane, okvire za municiju i veću količinu municije.

Stefanović je rekao da će policija nastaviti da se bori protiv organizovanog kriminala.

„Ove akcije potvrđuju da ne postoji kriminal koji će ostati nedotaknut i kriminalci koji mogu da se osećaju sigurno u Sribji“, rekao je Stefanović.

Policija je ove godine izvela nekoliko akcija zvučnih imena – „Ciklon“, „Cunami“, „Rezač“ i „Skener“ u kojima je uhapšeno više od dvesta osoba zbog različitih krivičnih dela.

Organizovani kriminal nije značajno uzdrman jer su akcije, prema rečima sagovornika KRIK-a, usmerene na hapšenje dilera, a ne organizatora narko-grupa.

Comments are closed.