Stefanović: Policija će istražiti rušenje u Savamali

Stefanović: Policija će istražiti rušenje u Savamali

Nebojša Stefanović (foto: KRIK)

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će slučaj rušenja objekata u delu Savamale biti istražen.

Piše: Bojana Jovanović

„Policija je dobila zahtev Tužilaštva i postupamo u skladu sa zahtevima tužioca, pre svega za prikupljanje svih obaveštenja koja su potrebna za ovaj slučaj“, rekao je Stefanović.

Objekti u Hercegovačkoj ulici u Savamali srušeni su tokom noći 25. aprila.

Doniraj KRIK_300x140Tridesetak osoba sa fantomkama i palicama obezbeđivalo je teren dok su bageri rušili objekte u privatnom vlasništvu – restoran „Savski ekspres“, kao i imovinu firmi „Iskra“ i „Transport peroni“. Vezali su noćnog čuvara „Iskre“ i oduzeli mu telefon, a zadržali su i legitimisali i slučajne prolaznike.

Vlasnici srušenih objekata su tokom noći više puta zvali policiju koja je odbila da izađe na mesto događaja i uputila ih na Komunalnu policiju.

Još nije poznato ko stoji iza ove akcije. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali negirao je bilo kakvu povezanost sa rušenjem.

Zaštitnik građana Saša Janković i Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić rekli su da će preduzeti sve iz svoje nadležnosti da bi utvrdili ko je odgovoran za rušenje.

Novinari KRIK-a došli su do snimka koji prikazuju bagere kako dolaze u Savamalu i ruše objekte u Hercegovačkoj.

Prvi bager pojavljuje se u ulici i nakon što je srušio jedan objekat, nestao je iz kadra, vidi se na prvom snimku.

Posle deset minuta pojavljuje se i drugi bager i ruši narednih pola sata.

Na trećem snimku, vide se prolaznici koji posmatraju rušenje, i kojima prilazi nekoliko muškaraca. Na ovom snimku vidi se i da je ulična rasveta bila ugašena.

Samo uz vašu pomoć možemo da nastavimo da istražujemo. Detaljnije o tome kako da donirate KRIK pogledajte ovde. Hvala što nas podržavate!

5 Comments

 1. Beli kaže:

  Ovako može koja bilo banda da vam sruši bilo šta od nekretnina i nikom ništa. Ovo još nije viđeno u Srbiji.

 2. Jovan kaže:

  Partijska policija, partijska vojska…tesko nama…

 3. Данко Б. Марин kaže:

  Мафијашка држава има само мафију, нема полицију!

 4. Milutin kaže:

  E da je neko kritikovao vučića ovaj njegov ministarčić bi odmah objavio i ko je i koliko će biti osuđen. A o rušenju čekajte dok prođu svi praznici pa onda dok krene radna nedelja taman stiže vikend pa tek onda tamo one nedelje možda. Pitanje zbog čega policija nije zaštitila imovinu građana Srbije koja je dužna po zakonu. Zašta primaju plate. Ko je neki činovnik koji se naziva policajcem da odluči da li će ili neće zaštititi privatnu imovinu građana Srbije. Od koga on prima platu. U normalnim državama zbog ovakvog krivičnog dela, koji su izvršili pripadnici policije ne pružajući zaštitu lične bezbednosti građana Srbije kao i njihovu imovinu, odmah bi ministar podneo ostavku a izvršioci KD bili uhapšeni. Ali u Srbiji je važnija partija na vlasti tačnije njen lider nego sve žrtve i sva imovina Srba i Srbije. Pa ako nema građana Srbije kome li će biti premijer, ako nema državne teritorije i zemlje kome će pričati da je premijer neke države. JADNO.

 5. Milutin kaže:

  Da li bi imao informaciju vučić ili njegovi dupelici da je kojim slučajem vezan čuvar objekata sns-a. Tačnije vezali čoveka i stavili mu lisice pa to je prtivpravni lišavanje slobode a policija usmerava na komunalnu policiju. Od kada to komunalna policija pruža zažtitu građana Srbije. I te izjave da niko nije upoznat sa takvim krivičnim delom pa to može samo u mafijaškim filmovima i nažalost u Srbiji.