Srpski državljani uhapšeni u Holandiji i Belgiji

Srpski državljani uhapšeni u Holandiji i Belgiji

Dvojica srpskih državljana uhapšeni su u Amsterdamu u Holandiji i Antverpenu u Belgiji zbog sumnje da su prodavali drogu i prali novac, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Mediji prenose da je reč o Veljku Banoviću, bliskom saradniku kriminalca Luke Bojovića, kao i Marku Puškiću.

Piše: Bojana Pavlović

Hapšenje je izvedeno u saradnji srpske i holandske policije, navodi se u saopštenju. Prilikom pretresa stanova i prostorija u Holandiji i Belgiji koje su koristili osumnjičeni, pronađeno je četiri kilograma kokaina, kao i 1.700.000 evra za koje se sumnja da potiču od prodaje droge.

Kako su preneli srpski mediji reč je Veljku Banoviću i Marku Puškiću.

Banović je 2007. godine u Beogradu uhapšen zajedno sa Lukom Bojovićem i optužen za nelegalno posedovanje oružja, falsifikovanje dokumenata i posedovanje droge.  On je tada rekao da Bojovića poznaje 15 godina unazad i da su dobri prijatelji. U aprilu 2008. godine osuđen je na 18 meseci zatvora.

Mesec dana posle te presude, optužen je da je bio član kriminalne grupe Željkа Radovanovićа Kreča koja je bavila krijumčarenjem kokaina i heroina na teritoriji Srbije i Bosne i Hercegovine. On je bio optužen da je od Radovanovića kupio dva kilograma heroina koji je dalje prodavao. Marta 2010. Viši sud u Beogradu osudio ga je na šest i po godina zatvora.

Drugi uhapšeni Marko Puškić osuđen je 2009. godine na šest godina zatvora za trgovinu drogom u okviru kriminalne grupe Suada Musića iz Rožaja.

Više o Luki Bojoviću pročitajte ovde

Comments are closed.