Slučaj „Tilt“: Suđenje odloženo, izostao svedok

Slučaj „Tilt“: Suđenje odloženo, izostao svedok

Milovan Tadić desno (foto: krik.rs)

Ponovljeno suđenje Milovanu Tadiću, pripadniku obezbeđenja kluba „Tilt“ optuženom da je u decembru 2015. Slobodanu Vukiću naneo povrede od kojih je preminuo, danas je odloženo pošto je izostao svedok. Osim toga, u sudnicu nije doveden ni Tadić koji u pritvoru čeka suđenje po optužbama da je bio član kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Piše: Bojana Pavlović

Danas je trebalo da počne ponovljeno suđenje Tadiću, ali je početak odložen pošto iz zdravstvenih razloga nije došao svedok hirurg Pavle Gregorić. 

Gregorić je operisao Vukića kada je u decembru 2015. primljen u bolnicu sa povredama trbuha. 

Njega su za svedoka predlagali Tadićevi branioci tokom prvog suđenja koji su pokušavali dokažu da Tadićev udarac nije bio uzrok smrti Vukića. Sudija je tada odbila ovaj predlog i istakla da je postojala posredna veza između udarca i smrtnog ishoda zbog čega je osudila Tadića.

Ovo obrazloženje, nije bilo dovoljno i za sudije Apelacionog suda koje su ukinule presudu, naložile ponovno suđenje i zatražile da se u ponovoljenom postupku sasluša i hirurg. 

Sledeće suđenje zakazano je za mart.

Osim izostanka svedoka, danas u sudnicu nije doveden ni optuženi Tadić. On se nalazi u pritvoru gde čeka suđenje po optužbama da je bio član kriminalne grupe Veljka Belivuka. Ovo suđenje još nije zakazano pošto je sudija Zorana Trajković na bolovanju. 

Slobodan Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje nakon povreda koje mu je nanelo obezbeđenje kluba „Tilt“, a Tadić je optužen da mu je zadao kobni udarac u stomak koji je izazvao oštećenje unutrašnjih organa, a kasnije i smrt.

Suđenje je počelo u martu 2018. Tadić je tvrdio da je Vukić te noći bio pijan i da je nasrao na njega, te ga da je nogom odgurnuo da bi se odbranio. Tadićevu odbranu potvrdili su i drugi radnici obezbeđenja. Osim svedoka, odgledani su snimci sigurnosnih kamera, a obavljena su dva veštačenja.

Tadić je bio član ekipe ubijenog kriminalca i vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Članovi ove grupe obezbeđivali su klubove i splavove, trgovali drogom i učestvovali u tučama i nasilnim incidentima. Posle Stankovićevog ubistva u oktobru 2016. grupu je preuzeo Veljko Belivuk.

Dok je trajalo suđenje za događaje ispred kluba „Tilt“, Tadić je uhapšen zbog prodaje droge, ali je na kraju oslobođen. Na suđenje je kao podrška dolazio i Belivuk.

Tadić je kao član Belivukove grupe uhapšen u februaru prošle godine, a optužen je da je bio član kriminalne grupe i da je prodavao drogu.

Pročitajte više vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.