Šef kruševačkog podzemlja Jotka uhapšen zbog ubistva

Šef kruševačkog podzemlja Jotka uhapšen zbog ubistva

Policija u Kruševcu uhapsila je poznatog kriminalca Zorana Jotića Jotku zbog sumnje da je pomagao u ubistvu drugog kriminalca Dejana Stankovića zvanog Ždrokinac, saznaje KRIK. Osim Jotića uhapšen je i njegov blizak saradnik Igor Gajić, osumnjičen da je bio saučesnik u ovom ubistvu.

Piše: Milica Vojinović

Njima je određeno zadržavanje od 48 sati, kako piše u policijskom saopštenju. Navodi se i da je poternica je raspisana za S.R. (1993) jer se sumnja da je direktni izvršilac ubistva Dejana Stankovića i njegovog sina Vojina.

Stanković je ubijen u junu ove godine ispred hotela „Golf“ u Kruševcu, a njegov sin mesec dana ranije ispred kafića u centru ovog grada.

Ubijenom Stankoviću, koji je u poznat pod nadimkom Ždrokinac, sudilo se 2015. godine zbog ubistva Milutina Rokića, stomatologa iz Kruševca. On je, međutim, oslobođen, najvećim delom zbog toga što sud nije mogao da utvrdi da li je DNK pronađen na mestu ubistva pripadao njemu ili njegovom bratu blizancu.

Jotkina grupa

Formirana devedesetih, grupa Zorana Jotića Jotke bila je jedna od najbrutalnijih u Srbiji.

Jotić je grupu je osnovao sa Goranom Petrovićem Petom koji je ubijen 2015. godine u teretani hotela „Golf“ u Kruševcu. Njegovo ubistvo do danas nije rešeno.

Jotić i Petrović najviše su se bavili naplaćivanjem reketa poznatim kruševačkim biznismenima.

Za naplatu reketa, uspostavili su disciplinovanu grupu brutalnih kriminalaca, sa strogom hijerarhijom koje su nazivali „vojnicima“. Jotić je izdavao naređenja, dok ih je Petrović uglavnom prenosio ostalim članovima i organizovao posao na terenu.

Žrtvama su pretili, bacali bombe na kuće, palili automobile i prebijali one koji nisu želeli da plate reket. Svoje kriminalce su slali da prate biznismene i članove njihovih porodica, uz to šireći priču po gradu o svojoj moći i nedodirljivosti.

Članovi su se bavili i krijumčarenjem droge i oružja, piše u Beloj knjizi organizovanog kriminala.

Glavni deo ove grupa je uhapšen u policijskoj akciji Sablja 2003 godine, nakon čega su osuđeni za reket i podmićivanje sudije Vrhovnog suda.

Jotka je odležao kaznu i pre pola godine je pušten iz zatvora.

Detalje o Jotkinoj grupi pročitajte ovde.

Comments are closed.