Saslušan osumnjičeni za pucnjavu kod Partizanovog stadiona

Saslušan osumnjičeni za pucnjavu kod Partizanovog stadiona

Ilustracija (foto: MUP)

Zbog pucnjave koja se krajem aprila dogodila kod stadiona FK Partizan juče je uhapšen Nenad Zarić. On je osumnjičen za pokušaj ubistva dve osobe i nelegalno nošenje oružja, saznaje KRIK.

Piše: Bojana Pavlović

Zarić je, kako tvrdi tužilaštvo, više puta pucao na automobil u kome su se nalazile dve osobe. Kako KRIK saznaje, Zarićev DNK pronađen je na čauri metka sa lica mesta.

„U daljem toku postupka sledi ispitivanje oštećenih, balističko veštačenje, kao i druga neophodna veštačenja“, kaže za KRIK Irena Bjeloš iz Višeg tužilaštva u Beogradu.

Zarić je danas u tužilaštvu negirao da je pucao rekavši da nije bio na mestu događaja. Istakao je da je taj dan radio kao konobar u kafiću nedaleko od stadiona i da je čuo da se dogodila tuča, ali da iz kafića nije izlazio.

Posle masovne tuče koja se krajem aprila dogodila nedaleko od stadiona FK Partizan u Beogradu, podsetimo, policija je privela četiri osobe, međutim, one su odmah puštene. Tužilaštvo je u međuvremenu utvrdilo da je prilikom tuče došlo i do pucnjave i naložilo policiji da utvrdi ko su počinioci.

Kako je KRIK saznao, u tuči su se sukobile dve grupe navijača. Jedna od njih je grupa „Janjičari“ (odskora sa novim nazivom „Principi“) koju predvodi Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, protiv koga je vođeno više krivičnih postupaka i kome se sudilo i za ubistvo, ali je oslobođen. Nije poznato da li je Belivuk bio prisutan.

Grupa „Janjičari“ bliska je kavačkom klanu koji je godinama u ratu sa škaljarskom kriminalnom grupom. Detaljnije pročitajte u priči Rat balkanskog podzemlja: Ubistva, veze u policiji i u vrhu države

2 Comments

  1. aca kaže:

    A koja je druga grupa? Kako imate saznanja ko je jedna grupa, a ne znate koja je druga.

  2. Dr kaže:

    Malo istrazite Velju i kakvim se poslovima bavi i za koga.odakle im znacke policije i ko ga stiti