Saslušan osumnjičeni za napad na Beka

Saslušan osumnjičeni za napad na Beka

Milan Beko (foto: N1)

Aleksandar Zdravković, osumnjičen da je u pucao na biznismena Milana Beka, saslušan je juče u tužilaštvu.

Piše: Bojana Pavlović

Zdravković je negirao da je umešan u izvršenje krivičnog dela. Naveo je da Beka ne poznaje i da je za njega čuo iz medija, potvrdila je za KRIK Zdravkovićeva advokatica Milica Colić Kravarski. Po savetu advokata, nije odgovarao na druga pitanja tužioca.

Zbog sumnje da je u novembru 2014. pucao na Beka ispred njegove kuće na Senjaku i naneo mu povrede opasne po život, Zdravković je uhapšen u julu ove godine.

On je i tada saslušavan u tužilaštvu, ali se branio ćutanjem.

Zdravković je posle ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine bio optužen da je član zemunskog klana, jedne od najmoćnijih kriminalnih grupa koja se bavila švercom droge, otmicama bogatih osoba i počinila desetine ubistava. Bio je optužen da je kao član ove grupe učestvovao u otmici Slobodana Radosavljevića, koga su držali u kući jednog od članova grupe u Ovči. Zdravković i Milan Jurišić na smenu su čuvali Radisavljevića da ne pobegne, navodi se u sudskoj dokumentaciji. U nedostatku dokaza Zdravković je oslobođen optužbi.

Protiv njega je 2012. podignuta optužnica i za dve otmice počinjene 2001. godine.

maja-adrovac-na-sudenju

Maja Adrovac

U izjavi koju je dao tužilaštvu Beko je detaljno ispričao kako je izgledao napad na njega. Sedeo je u automobilu i razgovarao telefonom kada je napadač prišao prozoru i na njega ispalio nekoliko hitaca. Pokušao je da vratima odgurne pucača, ali mu to nije pošlo za rukom. Beko je rekao da mu je spasilo život to što je promenio položaj tela u poslednjem trenutku i izbegao da ga napadač „overi“.

Biznismen je rekao da je sve urađeno dobro organizovano i spretno, a napadača je opisao kao hladnokrvnog i upornog.

Izvršilac miran, uradio je sve što je mogao“, opisao je Beko i dodao da je ponašanje pucača ukazivalo na to da je reč o profesionalcu.

Istraga je međutim vodila u drugom prvacu – ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da je očigledno da je reč o amaterima jer, kako je naveo, profesionalac ne bi promašio. Policija je na licu mesta našla čaure ispaljenih metaka sa tragovima DNK.

Forenzička analiza utvrdila je da tragovi pripadaju Maji Adrovac. Ona je tokom istrage bila osumnjičena da je pucala na Beka, ali je u decembru 2015. optužena da je pomagala u pokušaju ubistva. U julu ove godine sud ju je oslobodio svih optužbi uz obrazložnje da ne postoji dokaz da je svesno pomogla počiniocu.

Beko je na suđenju ispričao da sumnja ko bi mogao da se krije iza napada na njega, ali da bi se njegove sumnje ohrabrile, „potrebno je neko hrabrije tužilaštvo“.

Pročitajte sve vesti o pokušaju ubistva Milana Beka

Dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem registrovani korisnici mogu pronaći u našoj bazi dokumentata

Comments are closed.