Saslušan osumnjičeni u slučaju Beko

Saslušan osumnjičeni u slučaju Beko

Palata pravde

Aleksandar Zdravković, osumnjičeni za pokušaj ubistva Milana Beka, saslušan je danas u tužilaštvu, potvrdili su za KRIK iz Višeg javnog tužilaštva.

Piše: Bojana Pavlović

Zdravković je saslušan zbog pokušaja teškog ubistva, ali se branio ćutanjem i nije iznosio odbranu.

Njemu je sud potom odredio pritvor od 30 dana da ne bi uticao na svedoke, ponovio krivično delo ili uznemirio javnost.

On je uhapšen u ponedeljak zbog sumnje da je u novembru 2014. pucao na biznismena Milana Beka ispred njegove kuće na Senjaku i naneo mu povrede opasne po život.

Zdravković je posle ubistva premijera Zorana Đinđića bio optužen da je član zemunskog klana. Grupa je osuđena za desetine ubistava, pokušaja ubistava i otmice, a Zdravkoviću se stavljala na teret otmica Slobodana Radosavljevića.kidnapovala i držala u kući jednog od članova grupe u Ovči. Zdravković i Milan Jurišić na smenu su čuvali Radisavljevića da ne pobegne, navodi se u sudskoj dokumentaciji. Za ove optužbe je oslobođen.

Nekoliko dana posle napada na Beka, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su počinioci najverovatnije amateri jer „profesionalac ne bi promašio“.

Na mestu zločina pronađene su čaure metaka na kojima su bili tragovi DNK čija je analiza dovela do Maje Adrovac. Ona je tokom istrage bila označena kao direktni izvršilac zločina, ali je u optužnici podignutoj šest meseci kasnije optužena za pomaganje u pokušaju ubistva.

Prošlog meseca Adrovac je oslobođena svih optužbi u ovom slučaju, jer je sud utvrdio da nema dokaza da je svesno pomogla počiniocu.

Ostalo je nepoznato ko je pucao u Beka, kao i ko je naručilac ubistva.

Beko je na suđenju ispričao da sumnja ko bi mogao da se krije iza napada na njega, ali da bi se njegove sumnje ohrabrile, „potrebno je neko hrabrije tužilaštvo“.

Pročitajte sve vesti o pokušaju ubistva Milana Beka

Comments are closed.