Šarić negirao optužbe, određen mu pritvor

Šarić negirao optužbe, određen mu pritvor

Šarić (foto: StevanDojčinović/KRIK)

Optuženi narko-bos Darko Šarić ostaće u pritvoru, odlučio je Viši sud u Beogradu. On je juče negirao optužbe da je bio šef kriminalne grupe koja je ubila Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru prošle godine i vršila druga krivična dela.

Piše: Milica Vojinović 

Osim Šariću, pritvor je određen i ostalim uhapšenima – njegovom advokatu Dejanu Lazareviću, policajcu Dušku Mirkoviću, osuđivanom huliganu Urošu Mišiću, kao i Danilu Odoviću. Pritvor je određen na zahtev tužilaštva, jer postoji rizik da bi mogli da pobegnu, unište dokaze, utiču na svedoke ili ponove krivično delo.

Osumnjičeni su juče saslušani u tužilaštvu, a Šarić je tom prilikom negirao sve optužbe. Slučaj je ocenio kao farsu i pokušaj tužilaštva da utiče na postupke koji se odranije vode protiv njega za šverc kokaina i pranje novca.

Šarić je kazao i da će se detaljnije o optužbama izjašnjavati kada bude video dokaze koje tužilaštvo ima protiv njega.

On je, podsetimo, uhapšen u četvrtak zbog sumnji da je, dok je bio u pritvoru, organizovao kriminalnu grupu, koja je po njegovom planu ubila Milana Milovca zvanog Cigla, njegovog nekada bliskog saradnika.

Milovac je bio optužen zajedno sa Šarićem za međunarodni šverc kokaina i to kao jedan od njegovih glavnih ljudi za trgovinu drogom u Italiji. Pobegao je pre hapšenja i sve vreme bio u bekstvu. Ubijen je početkom prošle godine u Ekvadoru.

Osim ovog ubistva Šarićeva grupa sumnjiči se i za pokušaj podmetanja bombe. Šarićevi saradnici su navodno podmetnuli bombu Goranu Nikolaševiću i pokušali da za to okrive svedoka saradnika Nebojšu Joksovića kako bi ga diskreditovali. Joksović je inače ključni svedok protiv Šarića u postupku koji se protiv njega vodi zbog međunarodnog šverca kokaina.

Šariću se od 2010. sudi za šverc 5,7 tona kokaina i za to je dva puta osuđivan – prvo na 20, pa na 15 godina zatvora, ali je presuda svaki put ukinuta, pa mu se od početka ove godine sudi ispočetka.

Paralelno sa ovim traje i suđenje po optužbama da je oprao više od 20 miliona evra kokainskog novca. U ovom slučaju osuđen je nepravosnažno na devet godina zatvora, a tu presudu trenutno razmatra Apelacioni sud u Beogradu. 

Šarić je bio u zatvorskom pritvoru od 2014. kada se predao do kraja prošle godine. Tada je pušten u kućni pritvor gde je bio do pre dva dana kada je uhapšen.

Comments are closed.