Šarićevim saradnicima zakazano suđenje pred Apelacionim sudom

Šarićevim saradnicima zakazano suđenje pred Apelacionim sudom

Darko Šarić (foto: printskrin)

Četvorici saradnika optuženog narko-bosa Darka Šarića zakazano je suđenje pred Apelacionim sudom u Beogradu radi ponovnog predstavljanja dokaza, rečeno je KRIK-u iz ove institucije. Nakon što se ono završi ovaj sud bi trebalo da donese konačnu odluku u postupku koji se protiv Šarića i njegove grupe vodi zbog međunarodnog šverca 5,7 tona kokaina.

Piše: Milica Vojinović

Suđenje Šarićevim saradnicima Bobanu Stojiljkoviću, Milošu Cajiću i braći Vladimiru i Marku Račiću pred Aplecionim sudom trebalo bi da počne sledeće nedelje, rečeno je novinarima KRIK-a iz ove institucije. 

Sudije ovog suda odlučile su da neke dokaze ponovo izvedu kako bi doneli odluku o presudi Višeg suda koju razmatraju, dok za ostale optužene, među kojima je i Šarić, to nije potrebno, rekla je za KRIK portparolka suda Mirjana Piljić.

Sudsko veće kojim predsedava Milimir Lukić, podsetimo, trenutno razmatra presudu kojom je Šarić osuđen na 15 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja je prošvercovala 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. 

Krajem februara i početkom marta održano je nekoliko sednica i na njima je tužilac tražio od sudija Apelacionog suda da Šariću povećaju zatvorsku kaznu, a advokati da se oslobodi optužbi ili da mu ponovo se sudi. Sudije su, međutim donele odluku da suđenje ponove samo za četvoricu optuženih, nakon čega bi trebalo da donesu konačnu odluku – da prvostepenu presudu potvrde, da izreknu drugačije visine kazni ili da optužene oslobode.   

Podsetimo, Darku Šariću i njegovoj grupi sudi se već deceniju za šverc kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu. Šarić je prvobitno osuđen na 20 godina zatvora 2015. godine, ali je Apelacioni sud ovu presudu ukinuo, pa se grupi ponovo sudilo.

Šarić je osuđen na 15 godina 2018. godine, jer je sudija Petrović primenio blaži zakon u presudi koju sada razmatra Apelacioni sud. Ukupno je ovom presudom  23 člana narko-kartela osuđeno na gotovo 300 godina zatvora.

Šariću se sudi i za pranje 22 miliona evra stečena švercom kokaina i u tom postupku još nije doneta presuda. Više o tome pročitajte ovde. 

Više o suđenju Šariću za šverc kokaina pročitajte ovde


Comments are closed.