Šarićev saradnik u pritvoru posle šest godina bekstva

Šarićev saradnik u pritvoru posle šest godina bekstva

Darko Šarić u sudnici Višeg suda u Beogradu

Kragujevčanin Nebojša Sretenović, jedan od članova narko-grupe Darka Šarića kojoj se sudi zbog međunarodnog šverca 5,7 tona kokaina, u ponedeljak je lišen slobode. On je šest godina bio u bekstvu zbog čega mu se sudilo u odsustvu, a na jednom od prethodnih ročišta najavljeno je da želi da se preda.

Piše: Milica Vojinović

U Višem sudu u Beogradu kažu da je Sretenović lišen slobode u ponedeljak u Kragujevcu.

„Pošto je to bilo na teritoriji Kragujevca, mi smo dobili od potražnog odeljenja izveštaj da je on lišen slobode u gradu Kragujevcu i sproveden u Okružni zatvor u Beogradu“, rekla je portparolka Bojana Stanković.

Sretenovićeva advokatica, međutim, ističe da se on predao odeljenju za potrage u Beogradu.

Optuženi se trenutno nalazi u Okružnom zatvoru u Beogradu. Određen mu je pritvor do 60 dana, rečeno je novinarima KRIK-a u Višem sudu.

Advokatica Nebojše Sretenovića je na pretprošlom ročištu obavestila sud o tome da su njegovi roditelji  saopštili da on želi da se preda.

Sretenović je, prema optužnici, sa još nekoliko optuženih kupovao i skladištio kokain u Argentini i otpremao ga za Evropu.

To su radili tako što su, piše u optužnici, po dogovoru sa grupama od kojih su kupovali kokain automobil „pasat“ ostavljali na unapred dogovorenom mestu. Prodavci bi potom smeštali kokain, a oni preuzimali automobil „bez direktnog kontakta i viđanja između pripadnika ovih kriminalnih grupa“.

Kokain su potom prevozili do kuće u La Plati, mestu nedaleko od argentinske prestonice Buenos Ajres, gde su „najmanje 1.825 kilograma“ stavljali u burad za vodu zakopanu u zemlju, piše u optužnici. Nakon ovoga su čekali da optuženi Rodoljub Radulović po nalogu Darka Šarića organizuje dolazak prekookeanskih brodova „Verti“ i „Golden“ kojima bi se kokain transportovao u Evropu, navodi tužilaštvo.

Prema navodima optužnice, Sretenović je za ovaj angažman nagrađen stanom u Kragujevcu.

Pročitajte sve vesti sa suđenja

Pročitajte optužnicu (samo za registrovane članove)

Comments are closed.