Šarićev poslovni partner u odboru „Srbijagasa“

Šarićev poslovni partner u odboru „Srbijagasa“

Muamer Redžović (foto: S.Dojčinović)

Muamer Redžović, za koga je KRIK otkrio da je sarađivao sa članovima narko-klana Darka Šarića, postavljen je za predsednika Nadzornog odbora javnog preduzeća „Srbijagas“.

Piše: Bojana Jovanović

Redžović je, dok je bio predsednik Upravnog odbora Agencije za privatizaciju, sklopio posao sa članovima Šarićeve grupe, otkrio je KRIK u julu prošle godine.

Kompanija „Trgopromet“ u kojoj Redžović ima oko 14 odsto akcija i u kojoj se nalazi u Nadzornom odboru preuzela je potraživanja firme „Jedinstvo“, preko koje je Šarićeva grupa prala novac, a koju je država privremeno oduzela 2010. godine. Preuzimanjem potraživanja, Redžovićev „Trgopromet“ je stekao kontrolu nad tom firmom.

Doniraj KRIK_300x140Tužilaštvo za organizovani kriminal pokušalo je da spreči da Redžovićeva firma preuzime kontrolu nad „Jedinstvom“. U predlogu tužilaštva piše da je to „pokušaj članova Šarićeve grupe da zaustave državu da trajno oduzme preduzeće.“ Sudovi su odbili zahtev tužilaštva da se posao zaustavi.

Redžović je reagovao na KRIK-ovu priču saopštenjem u kojem je naveo da, iako je akcionar „Trgopometa“, nije znao za poslove koje je sklapala njegova firma. Rekao je da je u nadzorni odbor ove firme postavljen mimo svog znanja i da je prvi put za ovaj posao čuo od novinarke KRIK-a. 

U Redžovićevu odbranu stala je Agencija za privatizaciju u kojoj je radio, kao i bivši direktor ove institucije Ljubomir Šubara.

Izostale, međutim, reakcije nadležnih institucija na otkriće KRIK-a.

Nakon odluke da se ugasi Agencija za privatizaciju, Redžovića je Vlada postavila na mesto predsednika Nadzornog odbora „Srbijagasa“. Prema rešenju Vlade Srbije, čiju kopiju poseduje KRIK, on je 11. februara imenovan da kontroliše rad ovog preduzeća, u kojem je direktor Dušan Bajatović.

Dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem pogledajte u arhivi dokumenata (samo za registrovane članove). 

Postanite prijatelj sajta i pomozite nam da nastavimo da istražujemo organizovani kriminal. Kako da donirate KRIK možete pročitati na ovom linku. Hvala što nas podržavate!

 

1 Comment

  1. Milos kaže:

    Vi ne razumete kako funkcionise mozak Srpskih politicara.Pa ovo sto ste nabrjojali za Redzovica mu je referenca za napredovanje. Pogledajte dokle je dogurao onaj hostapler Dinkic. Bez obzira sto Vucic smatra da je pokvarenost vrlina krivicna dela se moraju proc.