Šarić: Razgovori nemaju veze sa švercom droge

Šarić: Razgovori nemaju veze sa švercom droge

Darko Šarić u sudnici

Telefonski razgovori narko-bosa Darka Šarića sa članovima njegove grupe iz januara 2009. godine pušteni su juče na suđenju za šverc više od pet tona kokaina. Šarić rekao da razgovori nemaju veze sa švercom droge.

Piše: Nataša Marković

Italijanska policija koja je pratila nelegalno poslovanje Šarićeve grupe u januaru 2009. godine presrela je „mercedes“ u kome su se nalazili Šarićevi saradnici. U njemu je pronašla 20 kilograma kokaina – 18 paketa upakovanih u šarene dečje balone, celofan i samolepljivu traku.

Pretresom kuće iz koje je automobil krenuo, policija je istog dana, 19. januara, zaplenila još 214 kilograma kokaina. Kuću je čuvao Stanislav Udrih, koga su članovi grupe zvali „Stari“.

Šarić: „Brate, jel znaju gde je Stari?“

Soković: „Nije niko znao.“

Šarić: „Ako ste ih tamo doveli, ako ste tako uradili, onda je to kraj.“

Ovako je glasio jedan od tri razgovora između Darka Šarića i Gorana Sokovića, optuženog da je jedan od organizatora narko-grupe, od 20.01.2009. godine, dan nakon zaplene. Kako se zbog mikrofonije i šuštanja nije jasno čuo snimak, tužilac Saša Ivanić citirao je razgovor za koji tvrdi da je „najrelevantniji dokaz“.

U razgovorima se vidi da su organizatori, jer daju (modus operandi) kompletan način predaje kokaina. Sadržaj o zaplenama kokaina 19. januara 2009. godine govori o tome“, rekao je tužilac.

Ivanić je ukazao da je važno da se ovi razgovori povežu sa dokumentacijom italijanske policije i onim što je tužilaštvu ispričao svedok saradnik Nebojša Joksović.

Ivanića je prekinuo sudija Siniša Petrović upozorenjem da ne sme da povezuje dokaze i spominje svedoka koji u novom postupku nije saslušan.

Šarićeva odbrana brzo je reagovala citirajući odluku Apelacionog suda kojom je poništena prvostepena presuda.

Ovi razgovori nemaju veze sa ovim što tužilaštvo priča. Apelacija se samo slatko nasmejala, pa je i nama sad lakše“, istakao je advokat Dejan Lazarević.

Darko Šarić više puta je isticao da osoba sa kojom je razgovarao nije Goran Soković.

Ja sam sve razgovore objasnio pre, nemam šta da dodam. Morate da čujete sve razgovore da biste videli da ovi razgovori nemaju veze sa krivičnim delom“, rekao je.

Sve vesti sa suđenja za šverc kokaina Darku Šariću pročitajte ovde

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *