Šarić o optužbama za pripremu ubistva Joksovića: Nije mi poznato

Šarić o optužbama za pripremu ubistva Joksovića: Nije mi poznato

Darko Šarić (krik.rs)

Optuženi narko-bos Darko Šarić juče je u tužilaštvu negirao optužbe za pripremu ubistva Nebojše Joksovića, njegovog bivšeg prijatelja i svedoka saradnika u postupku za međunarodni šverc kokaina. Šarić tvrdi da mu ništa u vezi sa tim nije poznato. 

Piše: Bojana Pavlović

Saslušanje Šarića trajalo je oko petnaestak minuta, a on je negirao da je pripremao Joksovićevo ubistvo. Kako je KRIK saznao nezvanično, Šarić je rekao da mu ništa u vezi sa tim događajima nije poznato, kao ni ljudi koji su u njima navodno učestvovali.

On ipak nije želeo da se detaljno izjašnjava o optužbama navodeći da je reč o iskonstruisanom slučaju i pritisku na sud zbog drugih postupaka koji se protiv njega vode – za međunarodni šverc kokaina i pranje novca stečenog prodajom droge.

Nije želeo da se izjašnjava ni u vezi sa porukama koje su skinute sa enkriptovane „skaj“ aplikacije koja je služila za bezbedno komuniciranje i navodno je rekao da ne zna o čemu se radi.

Ove poruke koje je tužilaštvo dobilo od Europola predstavljaju ključne dokaze jer pokazuju da je Šarić iz zatvorske ćelije tokom 2020. godine navodno pripremao Joksovićevo ubistvo i to u dva navrata. 

Prva zamisao bila je da Joksovića ubiju tokom Drinske regate zbog čega je od jednog od osumnjičenih traženo da nabavi snajper. 

Pošto je regata odložena, promenjen je plan. Namera je bila da na Joskovića pucaju ispred stana gde je živeo i restorana u kom je često ručao.

Ovi planovi su propali, pa je Šarićeva grupa htela da Joksoviću smesti da je podmenuo bombu pod kola svog nekadašnjeg saradnika – sve u pokušaju da ga diskedituju kao svedoka u postupku protiv Šarića.

O ovim se tvrdnjama tužilaštva Šarić se izjašnjavao sredinom aprila kada je uhapšen. 

Osim za pripremu ubistva Joksovića, Šariću se na teret stavlja i da je na sličan način – posredstvom zaštićene aplikacije, naredio i ubistvo svog bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru koji je za Šarića vodio poslove sa kokinom u Južnoj Americi. 

Zbog trgovine kokainom i pranja para protiv Šarića vode se dva postupka više od 10 godina. Osuđen je u oba, ali presude još nisu pravosnažne. 

Štaviše, u samoj završnici suđenje za šverc kokaina, izbačen je važan deo dokaza – snimci prisluškivanih razgovora koji, kako tvrdi tužilaštvo, dokazuju da je Šarić koordinirao transportom droge iz Južne Amerike. 

Više o postupku protiv Šarića pročitajte ovde

Comments are closed.