„Sačekuša“ u Herceg Novom

„Sačekuša“ u Herceg Novom

Foto arhiva

Šezdesetšestogodišnji Niko Roganović ubijen je sinoć u hercegnovskom naselju Dubrava, prenose crnogorske „Vijesti“.

Piše: Bojana Jovanović

Roganović je ubijen u jedan sat iza ponoći. Prema informacijama policije, nepoznate osobe prišle su vozilu u kome se nalazio i u njega ispalile nekoliko hitaca.

Niko Roganović je otac Duška Roganovića koji je u eksploziji auto-bombe u Herceg Novom aprila ove godine ostao bez obe noge.

Duško Roganović je odranije poznat istražnim organima. Osuđen na osam godina zatvora za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde Marka Vesnića i ranjavanje Ivana Markovića u Igalu 2009. godine. U tom postupku sudilo se i njegovom bratu od strica Vladimiru, te Draženu Čađenoviću, koji su pravosnažno oslobođeni optužbi. U januaru 2016. godine je, nakon što je odslužio kaznu, izašao na slobodu.

Ovo je jedno od ubistava koja su se u poslednje vreme dogodila u Crnoj Gori, a koja se dovode u vezu sa kriminalnim obračunima.

Prema podacima koje su sakupili KRIK i RSE i objavili u bazi „Crna knjiga“, u proteklih pet godina u Crnoj Gori izvršeno je 29 ubistava koja imaju odlike mafijaških likvidacija.

Baza pokazuje da su ubistva najčešće vršena iz automatskog oružja i u takozvanim „sačekušama“ – ubice su žrtvu čekale na određenom mestu. U tri od ovih 29 slučajeva pod automobil „mete“ postavljena je neka vrsta eksploziva – „auto-bomba“.

Detaljnije pogledajte na sajtu „Crna knjiga“

Comments are closed.