Šabić: Saopštenje tužilaštva skandalozno

Šabić: Saopštenje tužilaštva skandalozno

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić rekao je da je skandalozno saopštenje beogradskog Višeg tužilaštva, u kome se navodi da on nije želeo da sarađuje u otkrivanju ljudi koji su mu uputili pretnje.

Piše: Bojana Jovanović

„Ova odluka tužilaštva da to javno objavi, skandalozna je. Potreba da neko da saopštenje o tome da sam ja odbio saradnju vrlo je zanimljiva, a da isto to tužilaštvo nije dalo saopštenje ni 10 dana nakon rušenja objekata u Savamali“, izjavio je Šabić za Radio-televiziju Vojvodine.

Doniraj KRIK_300x140Šabić je dodao da nije želeo zaštitu jer se ne oseća ugroženo.

Više tužilаštvo u Beogrаdu saopštilo je danas da je u sklаdu sа zаkonskim ovlаšćenjimа preduzelo sve mere da se utvrdi identitet osobe koja je pretila povereniku.

„Iаko je prilikom dаvаnjа izjаve u policiji po zаhtevu zа prikupljаnje potrebnih obаveštenjа tužilаštvа, poverenik nаveo dа ne želi dа sаrаđuje, Više jаvno tužilаštvo zаjedno s nаdležnim orgаnimа policije nаstаvljа rаd nа slučаju“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Šabić je pre nekoliko dana na svom tviter nalogu objavio sadržaj preteće poruke koju je dobio. Pretnje su mu upućene jer se javno zalagao da nadležni utvrde ko su osobe sa fantomkama koje su srušile objekte u Savamali.

O događajima u Savamali javnost je saznala upravo od Šabića. Tri bagera bespravno su srušila objekte u vlasništvu firmi „Iskra“ i „Transport peroni“, kao i restoran „Savski ekspres“. Osobe sa fantomkama preko lica vezale su čuvara firme „Iskra“ i oduzeli mu mobilni telefon.

Do danas nema odgovora o tome ko po noći ruši privatno vlasništvo u glavnom gradu, zaustavlja i legitimiše građane.

KRIK je prošle nedelje objavio snimke rušenja koje možete pogledati ovde.

 

Comments are closed.