Šabić: Radim pod stalnom lavinom napada i pretnji

Šabić: Radim pod stalnom lavinom napada i pretnji

Rodoljub Šabić

Posle 14 godina od uspostavljanja Kancelarije Poverenika za slobodan pristup informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić će krajem 2018. otići sa čela te institucije. Za razliku od priznanja koje je za svoj posao dobio od građana Srbije i gotovo svih međunarodnih organizacija, situacija sa vlastima je bitno drugačija. Ove godine Kancelarija zbog smanjenog budžeta neće moći da pokrije ni plate svih zaposlenih do kraja godine.

„Postoji kontinuirana lavina napada i pretnji na mene i moj rad preko organizovane mreže botova, ali i najviših funkcionera. Grupe neistina na moj račun izneli su čak i predsednik Republike i predsednica Skupštine. To svakako nije doprinos zajedničkom cilju – primeni zakona“, rekao je Šabić u intervjuu za KRIK.

O ovim i drugim opstrukcijama svog rada, Rodoljub Šabić govorio je za KRIK u decembru 2017. godine. Sa njim je razgovarala Vesna Radojević, novinarka KRIK-a i urednica portala „Raskrikavanje“.

Pogledajte intervju:

5 Comments

 1. Ljuba Kg kaže:

  Koliko sam shvatio vaš mandat ističe. Vi smatrate da ste iškovovali nekoliko pojedinaca da vas dostojno zamene.Verujete li da će Vaša kanselarija , uprkos finansijskim teškočama nastaviti da se lavovski bori za prava građana.Vi ste bili jedina svetla tačka , od svih državnih institucija u koju je narod imao poverenja i jedini koji ste revnosno poštovali princip ni po babu ni po stričevima.Verujem i da će neki vaš naslednik , jednog dana poštovati isti princip. I da Vam se na kraju zahvalim za sav trud i insistiranje na slovu zakona.

 2. Ivan kaže:

  Gospodine Šabiću, kapa dole, svaka Vam čast. Vi ste jedno od retkih svetala na kraju tunela. Moje najdublje poštovanje.

 3. SVAKA CAST OVOM COVEKU

 4. Marko Jovanovic, PhD student prava kaže:

  Veliko postovanje ovom coveku. Ceo njegov govor je bio apsolutno akademski i sa dostojanstvom.

 5. Aleksadar kaže:

  Ako Gospodin Sabic kaze da su neistine o njemu izgovorili predsednik drzave i predsednica skupstine, zasto javmni tuzilac ne reaguje????