Rebić: Kecman nije mogao da pruži maksimum na dve pozicije

Rebić: Kecman nije mogao da pruži maksimum na dve pozicije

Vladimir Rebić (foto: mc.rs)

Vladimir Rebić

Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić rekao je da je bivši načelnik beogradske kriminalističke policije Dragan Kecman smenjen da bi mogao da se posveti istrazi ubistva novinara.

Piše: Bojana Pavlović

Rebić je negirao da je Kecman smenjen zbog slučaja Savamala i dodao da on, obavljajući dve funkcije – načelnika beogradske kriminalističke policije i prvog čoveka tima za istraživanje ubistava novinara, nije mogao da pruži maksimalan doprinos na obe pozicije.

„Netačne su spekulacije koje su se pojavile u medijima da je Kecman smenjen zbog slučaja Savamala. Naprotiv, on je upućen u načelstvo UKP-a u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi se, zbog važnosti slučajeva ubijenih novinara u Srbiji, u potpunosti posvetio njihovom rešavanju“, naveo je Rebić u saopštenju.

Podsetimo, Kecman je u otvorenom pismu javnosti naveo da ne zna zbog čega je razrešen i degradiran na drugo radno mesto. On je istakao da je njegov zamenik, na osnovu direktive iz vrha MUP-a, često vodio slučajeve i da se stoga ne oseća odgovornim za tuđe neuspehe.

Comments are closed.