Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo Ivanovića

Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo Ivanovića

Oliver Ivanović (foto: MC.rs)

Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošić, osumnjičeni za učestvovanje u ubistvu Olivera Ivanovića, ostaće u pritvoru do 23. januara, piše list „Koha ditore“.

Piše: Bojana Jovanović

Spasojević, Marković i Rošić sumnjiče se za teško ubistvo, odavanje službene tajne i nezakonito držanje oružja.

Njih trojica nalaze se u pritvoru od kraja novembra, kada su uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici. Hapšenje je tada izbegao četvrti osumnjičeni – Milan Radoičić.

Radoičić je pobegao u Srbiju odakle je poručio da se neće predati kosovskim organima. Srpska policija ga je privela i navodno ispitala o učešću u ovom ubistvu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Radoičić prošao poligrafsko ispitivanje i da „sa sigurnošću može da se tvrdi da nije učestvovao u ubistvu Ivanovića“. Nije poznato šta je tačno Radoičić rekao na saslušanju pošto je zapisnik proglašen tajnim i označen kao „strogo poverljiv“.

Kosovsko tužilaštvo je navelo da je Radoičić u Srbiji ispitan bez njihovog zahteva, kao i da su do tada predstavnici srpske policije na zvaničnim sastancima tvrdili da ne znaju ko je on.

Radoičić je kum Zvonka Veselinovića, još jednog moćnog Srbina sa severa Kosova koji je bio optuživan, ali ne i osuđen za različita krivična dela. Radiočić je bio optužen za otmicu, ali je oslobođen optužbi. Detaljnije pročitajte u posebnoj priči.

Podsetimo, Oliver Ivanović, predsednik stranke „Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda“, ubijen je ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici u januaru prošle godine.

Dogovoreno je da će na otkrivanju počinilaca zajedno raditi srpsko i kosovsko tužilaštvo. Mesecima nije bilo pomaka u istrazi, a tužilaštva su se međusobno optuživala da ne sarađuju.

Nakon što je kosovsko tužilaštvo objavilo imena osumnjičenih za učestvovanje u ubistvu, srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal da nema informacije koje bi osumnjičene povezivale sa ovim ubistvom, kao i da nije upoznato s tim kakve dokaze poseduje kosovsko tužilaštvo.

Pročitajte sve vesti u vezi s ovim slučajem

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *