Pritvor za još jednog osumnjičenog člana Šarićeve grupe

Pritvor za još jednog osumnjičenog člana Šarićeve grupe

Policija ispred kuće na Dedinju (foto: KRIK)

Aleksandar Bošković, koji je uhapšen u subotu uveče pod sumnjom da je kao deo kriminalne grupe optuženog narko-bosa Darka Šarića učestvovao u podmetanju bombe pod automobil Gorana Nikolaševića, danas je saslušan u tužilaštvu i branio se ćutanjem. Tužilaštvo tvrdi da su Šarić i njegovi saradnici za postavljanje ove bombe hteli da okrive Nebojšu Joksovića, ključnog svedoka saradnika u postupku protiv Šarića za međunarodni šverc kokaina. 

Piše: Jelena Radivojević

Bošković se danas branio ćutanjem, a Viši sud u Beogradu mu je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) odredio pritvor pritvor.

On se sumnjiči da je zajedno sa Bojanom Stanojkovićem, Nikolom Spasojevićem, Danilom Odovićem, Stefanom Andrejićem, Markom Vukićem i Urošem Mišićem, koji je promenio prezime u Radovanović, po nalogu Darka Šarića organizovao i nabavio bombu koja je postavljena pod automobil Gorana Nikolaševića.

Oni su, tvrdi tužilaštvo, prikupljali podatke o automobilu, ali i o mestu parkiranja, adresi stanovanja i dnevnim navikama Nikolaševića. Takođe su obezbedili stanove za skrivanje osoba koji bi podmetnuli bombu, kao i novac za njihovu nagradu.

Šarićeva grupa htela je da za podmetanje bombe Nikolaševiću optuži Nebojšu Joksovića, svedoka saradnika u postupku protiv Šarića za šverc kokaina, kako bi ga diskreditovali i kako bi on izgubio ovaj status što bi uticalo na presudu Šariću za šverc kokaina i moglo da dovede do njegovog oslobađanja, tvrdi tužilaštvo. Više pročitajte ovde.

Šarić je uhapšen u četvrtak u vili na Dedinju i sumnjiči se i da je organizovao ubistvo nekada bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla, kao i da je trgovao drogom. Detaljnije pročitajte ovde.

Bošković je 2009. godine optužen kao član kriminalne grupe poznate kao Valjevska grupa koju je vodio Milan Lazarević i sudi mu se zbog iznude. Suđenje je počelo 2010, a postupak u odnosu na njega je u jednom trenutku razdvojen i on je oslobođen 2017. godine. Ovu presudu, međutim, ukinuo je Apelacioni sud u Beogradu i sada mu se ponovo sudi zajedno sa ostatkom grupe. Više o slučaju pročitajte ovde.

Comments are closed.