Pritvor za 15 uhapšenih zbog prodaje droge u noćnim klubovima

Pritvor za 15 uhapšenih zbog prodaje droge u noćnim klubovima

Foto: skrinšot MUP

Petnaestorici muškaraca koji su uhapšeni prethodnih dana zbog sumnje da su članovi kriminalne grupe koja je prodavala drogu u beogradskim klubovima određen je juče pritvor, potvrđeno je za KRIK u tužilaštvu. U stanu jednog od uhapšenih policija je pronašla pet i po kilograma kokaina, dok su kod svih pronađena navijačka obeležja grupa „Principi“ Veljka Belivuka i „Anti Romi“.

Piše: Jelena Radivojević

Viši sud odredio je pritvor za 15 muškaraca koji se sumnjiče da su na beogradskim splavovima „Port“ i „Fristajler“, kao i u klubu „Kasina“ prodavali drogu, ali i dostavljali je na adrese i prodavali na ulicama. Pritvor im je određen zbog opasnosti da će pobeći i da bi mogli da ponove krivična dela, kažu iz tužilaštva.

U stanu jednog od osumnjičenih policija je pronašla 5,5 kilograma kokaina, a kod ostalih su nađena navijačka obeležja grupa „Principi“ Veljka Belivuka i „Anti Romi“. 

Navijačka obeležja nisu jedina veza uhapšenih sa Belivukovom grupom – povezuju ih i noćni klubovi u kojima su navodno prodavali drogu, a koji su poznati kao mesta u kojima obezbeđenje drži baš ova grupa.

Uhapšeni se sumnjiče da su od maja prošle godine pa do hapšenja u Beogradu prodali najmanje 590 grama kokaina, 11 kilograma marihuane i nepoznatu količinu amfetamina čime su zaradili najmanje 65.000 evra, tvrdi tužilaštvo. 

Osim prodaje droge, oni se sumnjiče i za nelegalno držanje i nošenje oružja.

Istraga se vodi protiv Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića i još jedne osobe čije ime nije poznato javnosti.

Comments are closed.