Pravosnažna optužnica za ubistvo Nikole Bojovića

Pravosnažna optužnica za ubistvo Nikole Bojovića

Ubijeni Branislav Šaranović

Optužnica protiv Slobodana Šaranovića i šest njegovih saradnika zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi postala je pravosnažna i suđenje može da počne.

Piše: Bojana Jovanović

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe odbrane i potvrdio odluku Višeg suda o prihvatanju optužnice. Na ovaj način je treća verzija optužnice koju je podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal postala pravosnažna i suđenje može da počne.

Osim Šaranovića, na optužnici su njegov sestrić Miloš Delibašić, Miloš Vojnović, Slaviša Novaković, Saša Cvetanović, Ratko Koljenšić i Goran Bojanić. Oni su optuženi za organizovanje kriminalne grupe i dva ubistva – Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

Slobodan je posle ubistva brata u izlog svoje menjačnice u Beogradu postavio plakat sa njegovom slikom i porukom da će vredno nagraditi svakog ko mu pomogne da otkrije nalogodavce.

Kao nalogodavac Bojovićevog ubistva optužen je Slobodan Šaranović, stariji brat poznatog crnogorskog kriminalca Branislava Šaranovića ubijenog 2009. godine u Beogradu. Verujući da je krivac za smrt njegovog brata Luka Bojović, Šaranović je rešio da se osveti i naredio likvidaciju Lukinog mlađeg brata Nikole. Luka je u Španiji osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe, a u Srbiji oslobođen optužbi za učešće u ubistvima i kriminalno udruživanje.

Dogovor za likvidaciju Nikole Bojovića napravljen je u Crnoj Gori, a direktnog izvršioca ubistva Sašu Cvetanovića zvanog Pitbul ilegalnim putem u Beograd doveo je Ratko Koljenšić. Pripreme za ubistvo već su bile izvršene – obezbeđen je stan za boravak i skrivanje, kao i automobili i oružje za izvršenje zločina.

Danima pre ubistva osumnjičeni su pratili kretanje i ustaljene navike Nikole Bojovića kako bi pronašli pogodno mesto i vreme za ubistvo.

Rano ujutru 29. aprila 2013. godine, Koljenšić i Cvetanović sačekali su Bojovića u Ulici carice Milice u centru Beograda. Koljenšić je pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mesto na kome je najpogodnije da se ubistvo izvrši, a zatim nastavio da korača ka Brankovoj ulici.

Čitulja Luke Bojovića bratu

Čitulja Luke Bojovića bratu

Cvetanović je čekao Bojovića u ulazu broj 9, krenuo mu u susret i iz vatrenog oružja rafalno ispalio 15 metaka u glavu i telo. Od zadobijenih povreda, Nikola Bojović je preminuo.

Za ubistvo Bojovića optuženi su Šaranović, Koljenšić i Cvetanović.

Šaranović i još trojica optuženih – Miloš Delibašić, Miloš Vojnović i Slaviša Novaković – terete se za učešće u ubistvu Miloša Vidakovića, saradnika Luke Bojovića, koje se desilo jula 2013. godine u kafiću „Sejlor“ u Budvi.

Delibašić je pravosnažno oslobođen za pljačku zlatare „Israel Diamond Center“.

Goran Bojanić optužen je kao član grupe koji nije učestvovao u ubistvima.

Optužen i u Crnoj Gori

Slobodan Šaranović trenutno je u pritvoru u Crnoj Gori koja je odbila da ga izruči srpskim organima i protiv njega pokrenula postupak za isto krivično delo. Odgovarajući na optužbe crnogorskog tužilaštva, Šaranović je negirao da ima bilo kakve veze sa Bojovićevim ubistvom.

„Optužnica protiv mene podignuta je bez ijednog dokaza. Sramno je što tužilac mene predstavlja kao osobu blisku kriminalu“, rekao je Šaranović na sudu u Podgorici prilikom rasprave o optužnici.

U postupku koji se vodi u Crnoj Gori, sa Šaranovićem je optužen samo Koljenšić, dok je Cvetanović pozvan da svedoči. Svedoci su Miloš Delibašić i Miloš Vojnović.

Detalje o poslovima Slobodana i Branislava Šaranovića pročitajte na sledećem linku.

Dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem registrovani korisnici mogu da pogledaju u bazi dokumenata.

Comments are closed.