Ponavlja se suđenje za ubistvo ispred „Nane“

Ponavlja se suđenje za ubistvo ispred „Nane“

Aleksandar Savkovic (foto: Facebook)

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Nedeljko Grbović osuđen na 13 godina za ubistvo Aleksandra Savkovića ispred beogradskog noćnog kluba „Nana“ i naložio da mu se ponovo sudi. Savković je bio član ekipe ubijenog huligana i kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

Piše: Milica Vojinović

Grboviću će se ponovo suditi pred Višim sudom u Beogradu jer je presuda kojom je bio osuđen „nejasna i protivrečna”, stoji u obrazloženju Apelacionog suda o ukidanju ove odluke.

Miloš Tančev, Stevan Dukić i Stefan Šapurić, kojima se takođe sudilo jer je tužilaštvo tvrdilo da su učestvovali u tuči koja je prethodila ubistvu, pravosnažno su oslobođeni.

Ubistvo Savkovića dogodilo se u jutarnjim časovima u decembru 2017. ispred noćnog kluba „Nana“ na Senjaku. Grbović, inače obezbeđenje ovog kluba, priznao je da je pucao u njega, ali je tokom suđenja tvrdio da je to učinio iz straha, plašeći se za svoj i život svog sina. 

Na sudu je ispričao da su se Savković i njegov prijatelj Adi Isenović to veče u klubu sukobili sa navijačima Crvene zvezde, a da je obezbeđenje pokušalo da prekine to koškanje. Grbović je, kako je naveo, zatim ušao u konflikt sa Isenovićem koga je ranio, a nakon čega mu je prišao Savković i pretio mu da će ubiti i njega i njegovog sina, ispričao je Grbović.

„Podigao sam pištolj ka njemu, govoreći: ’Nemoj Savke, molim te’… Ubrzao je ka meni, počeo je da se hvata za pojas. U tom trenutku sam opalio u njegovom pravcu.“

Grbovićevu priču potvrdili su i drugi optuženi, dok je Isenović tvrdio da nisu napravili nikakav problem u klubu, već da ih je obezbeđenje izbacilo bez razloga.

Tužilaštvo je, međutim, tvrdilo da Grbović nije pucao iz straha, već iz gneva. Ovo je potvrdilo psihološko veštačenje Grbovića.

Sudija Marina Anđelković osudila ga je u decembru prošle godine na 13 godina zatvora, a ovu presudu sada je ukinuo Apelacioni sud.

Ubijeni Savković bio je član navijačke grupe „Junajted fors“, fudbalskog kluba Rad. Takođe je bio i član ekipe Aleksandra Stankovića Saleta Mutavog, osuđivanog narko-dilera i vođe grupe navijača „Janjičari“, koji je ubijen u Beogradu u oktobru 2016. Na zajedničkim fotografijama objavljenim na fejsbuku vidi se Savković u društvu Stankovića, ali i njegovih saradnika – Veljka Belivuka i Borisa Karapandžića, koji su uhapšeni pre nekoliko meseci i pod istragom su zbog brutalnih ubistava i otmica. 

Sa njima dvojicom Savković je 2013. učestvovao u demoliranju kafića „Holivud“ na Karaburmi koji je biou vlasništvu Aleksandra Vavića, jednog od vođa Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“. Ovo razbijanje kafića desilo se u vreme kada su Janjičari preuzimali južnu tribinu na Partizanovom stadionu. Savković je zbog toga bio osuđen na godinu dana zatvora, a više o njegovoj krivičnoj prošlosti pročitajte ovde. 

Pročitajte sve vesti sa suđenja.

Comments are closed.

STIGLA JE KRIK APLIKACIJA!

Požuri! Skini našu aplikaciju što pre i među prvima saznaj nova otkrića i vesti o kriminalu i korupciji!

Skini KRIK aplikaciju sa Google Play