Policija uhapsila osumnjičenog za ubistvo u Nikšiću

Policija uhapsila osumnjičenog za ubistvo u Nikšiću

Ubistvo u Nikšiću (foto skrinšot/vijesti.me)

U Nikšiću u Crnoj Gori jutros je ubijen muškarac, a mladić koji se sumnjiči da je pucao ubrzo je uhapšen, saopštila je crnogorska policija.

Piše: Milica Vojinović

Muškarac je upucan jutros oko 10 sati u Njegoševoj ulici u Nikšiću. Posle pucnjave prevezen je u bolnicu gde je preminuo.

Za ubistvo je osumnjičen dvadesetogodišnji mladić koga je policija uhapsila ubrzo nakon ovog događaja.

Kako pišu crnogorske „Vijesti“, ubijen je pedesetšestogodišnji Ranko Vuletić koji je pre nešto više od tri godine osuđen zbog bacanja bombe, a iza njega je još pet osuđujućih presuda za različita krivična dela.

Naime, on je u junu 2015. godine bacio bombu ispred kafića „Tani“ u Nikšiću zbog čega je osuđen na 11 meseci zatvora. Iako je utvrđeno da se njegov DNK nalazio na bombi, on je negirao optužbe govoreći da ju je držao u rukama jer je jedan njegov poznanik doneo istu bombu i nudio da mu je proda, što je on odbio.

Kafić ispred kog je eksplodirala bomba bio je u vlasništvu Ranka Radulovića kome se trenutno sudi u Crnoj Gori jer je, kako tvrdi tužilaštvo, sa vođom škaljarskog klana Igorom Vukotićem organizovao kriminalnu grupu. Raduloviću se na teret stavlja i naručivanje ubistva i zelenašenje. Škaljarski klan godinama je u sukobu sa suparničkim kavačkim klanom, a detaljnije pročitajte u posebnoj vesti.

Ubijeni Vuletić na sudu je tvrdio da je Radulovića poznavao površno i da nije bio u sukobu sa njim.

Za Vuletićevo ubistvo danas je uhapšen Vuk Lalatović, pišu „Vijesti“.

Ovo je osma kriminalna likvidacija koja se dogodila u Srbiji i Crnoj Gori od početka ove godine.

Više o ovim ubistvima pronađite u našoj bazi „Crna knjiga“

Comments are closed.