Policija: Šarovićevo ubistvo nije povezano sa sukobom klanova

Policija: Šarovićevo ubistvo nije povezano sa sukobom klanova

Enis Baković (foto: prinskrin FOSmedia.me)

Prošlonedeljno ubistvo Stefana Šarovića u Herceg Novom nije povezano sa sukobom kriminalnih klanova, rekao je pomoćnik direktora crnogorske Uprave policije Enis Baković na današnjoj konferenciji za novinare. On je dodao da je Šarović ubijen zbog ličnog sukoba i da je policija identifikovala osumnjičene.

Piše: Bojana Jovanović

Baković je rekao da su osumnjičeni N.I. i D.Š. u bekstvu i za njima je raspisana poternica.

On je dodao da ubistvo nije posledica sukoba kriminalnih klanova rekavši da su i osumnjičeni i žrtva članovi iste kriminalne grupe. Nije, međutim, želeo da precizira o kojoj grupi je reč.

„Uzrok ovog ubistva je lični sukob između žrtve i izvršilaca, tako da na osnovu svih prikupljenih dokaza ne može se zaključiti da se radi o ubistvu kao posledici sukoba organizovanih kriminalnih grupa“, rekao je danas Baković.

Tridesetjednogodišnji Stefan Šarović, podsetimo, ubijen je pre nedelju dana u naselju Đenovići u Herceg Novom. U njega je pucano iz vatrenog oružja.

Ovo ubistvo bilo je četvrta kriminalna likvidacija u Crnoj Gori od početka godine, prema podacima baze kriminalnih obračuna „Crna knjiga“. Pre dva dana dogodilo se i peto – u pucnjavi ispred kafića na Cetinju ubijen je Bogdan Milić, za koga su mediji objavili da je bio blizak škaljarskom kriminalnom klanu.

Kriminalni obračuni u Srbiji i Crnoj Gori učestali su od 2014. godine kada je zbog nestanka više od 200 kilograma kokaina došlo do sukoba između kavačkog i škaljarskog klana. Klanovi su otpočeli rat, a u njega su se uključile sve ozbiljnije kriminalne grupe i zauzele stranu.

Više o kriminalnim obračunima pročitajte u bazi „Crna knjiga“

Comments are closed.