Pokret socijalista: Nismo Dojčinovića nazvali narkomanom

Pokret socijalista: Nismo Dojčinovića nazvali narkomanom

Aleksandar Vulin (foto: Ministarstvo odbrane)

Pokret socijalista ministra odbrane Aleksandra Vulina objavio je danas saopštenje u kom navode da urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića nikada nisu nazvali narkomanom, niti stranim plaćenikom. Saopštenja koja su objavljivali u prethodnih više od  mesec dana, međutim, govore suprotno.

Piše: Milica Vojinović

Saopštenje Vulinove stranke objavljeno je na njihovom zvaničnom sajtu nakon što je grupa novinara poslanicima delila letke sa pitanjima za članove Vlade Srbije. Jedno od pitanja upućeno je ministru Vulinu – kada će se ograditi od saopštenja svog pokreta u kome urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića nazivaju „narkomanom“ i „stranim plaćenikom“.

U saopštenju Pokreta socijalista piše da oni nikada nikoga nisu nazvali narkomanom, već da su tražili da se „tvorci pojedinih dezinformacija podvrgnu testu na opijate.“

Takođe navode i da termin ’strani plaćenik’ nije korišćen ni u jednom njihovom saopštenju.

Saopštenja koja je pokret objavljivao u prethodnih više od mesec dana ga, međutim, demantuju.

Podsetimo, nakon što je KRIK objavio priču da ministar Aleksandar Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra, Pokret socijalista objavio je niz saopštenja u kojima iznosi uvrede na račun urednika KRIK-a.

Tako, u saopštenju pod nazivom „Dojčinoviću, koliko si novca dobio od stranaca?“ navodi se da „nije tajna da je Dojčinović plaćen iz inostranstva za svaki tekst kojim napada Vulina, a nije tajna ni da uzima narkotike“.

Pokret od urednika KRIK-a traži da „izađe sa svim računima“ i „podvrgne se testu na droge“.

„Znamo da to narkomani obično neće, ali spoznaja i prihvatanje činjenice da si narkoman je dobra stvar za tebe, ali i za sve one koji moraju da čitaju i plaćaju tvoje narkomanske fantazije i halucinacije“, pisalo je u jednom od saopštenja Pokreta socijalista.

Napade Vulinovog pokreta na urednika KRIK-a u Vladi Srbije osudila je jedino ministarka Zorana Mihajlović, dok je premijerka Ana Brnabić rekla da razume „emotivnu reakciju Pokreta socijalista“.

Predsednik Vučić je krajem prošle nedelje izjavio da za ovaj slučaj ne zna, ali da će se raspitati.

Zbog laži koje je Pokret socijalista o njemu objavio u nizu saopštenja, urednik KRIK-a je krajem prošlog meseca podneo tužbu.

Pročitajte priču o stanu ministra Vulina

1 Comment

  1. Laki kaže:

    Ma ovaj bolje da ćuti on je opšta suprotnost od Šojića! Šojić kada brlja avanzuje a Vulin sve više i više se zaglobljuje u blato. Već je do guše propao. Ako ne bude ćutao udaviće se!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *