Podrška kolega iz Crne Gore: Nastavite da istražujete

Podrška kolega iz Crne Gore: Nastavite da istražujete

Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) najoštrije osuđuje medijske napade na Mrežu za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.

Doniraj KRIK_300x140„Istraživačko novinarstvo je važna karika svakog društva za doprinos u zaštiti od organizovanog kriminala i korupcije. Srbija treba da se ponosi postojanjem KRIK-a, koji pokreće istraživačke teme od značaja za najširu javnost. Posljednji napadi tabloida, koji podršku dobijaju od vodećih političkih figura u Srbiji, oslikavaju sistem koji ne počiva na pravdi i zakonima, već na manipulacijama i ucjenama“, navodi redakcija Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore.

„CIN-CG kao član Svjetske mreže istraživačkog novinarstva (GIJN), iz koje su ranije osudili napade na KRIK, pruža bezrezervnu podršku višestruko nagrađivanom novinaru istraživaču Stevanu Dojčinoviću i redakciji KRIK-a. Vjerujemo da će ovakvi pritisci biti samo još veći podsticaj da KRIK nastavi da istražuje o zloupotrebama moći. Takvo novinarstvo potrebno je Srbiji i svim slobodnim društvima.“

 

Comments are closed.