Podignuta optužnica za ubistvo u „Nani“

Podignuta optužnica za ubistvo u „Nani“

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu za ubistvo Aleksandra Savkovića ispred kluba „Nana“ na Senjaku u decembru prošle godine. Za ubistvo je optužen Nedeljko Grbović, a još tri osobe terete se za učestvovanje u tuči, potvrđeno je novinarima KRIK-a iz ovog tužilaštva. 

Piše: Bojana Pavlović

Nekoliko dana posle ubistva uhapšena su petorica osumnjičenih, članovi obezbeđenja kluba ispred kog se desilo ubistvo. Grbović je optužen za teško ubistvo dok su Stevan Dukić, Stefan Šapurić i Miloš Tančev, koji su prilikom hapšenja označeni kao saučesnici, optuženi su za učestvovanje u tuči. Peti uhapšeni Miloš Lukovac nije optužen.

U pritvoru je Grbović, a ostali se brane sa slobode.

Protiv Tančeva i Dukića krajem marta podignuta je i optužnica zbog sumnje da su „bentlijem“ presekli kolonu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i tako mu ugrozili sigurnost. Automobilom je upravljao Luka Radulović, takođe član obezbeđenja kluba, koji je ubijen prošlog meseca.

Savković je bio član navijačke grupe „Junajted fors“, fudbalskog kluba Rad. Fotografije sa društvenih mreža pokazuju da je bio i deo ekipe Aleksandra Stankovića Saleta Mutavog, osuđivanog narko-dilera i vođe grupe navijača „Janjičari“ koji je ubijen u centru Beograda u oktobru 2016. godine.

Na fotografijama je Savković u društvu Stankovića, ali i njegovih bliskih saradnika – Veljka Belivuka i Borisa Karapandžića. Belivuk je prošle nedelje oslobođen opužbi da je pomogao u ubistvu Vlastimira Miloševića.

Dokumentacija koju poseduje KRIK pokazuje da je Aleksandar Savković sa Belivukom, Karapandžićem i još dve osobe učestvovao u demoliranju kafića „Holivud“ na Karaburmi decembra 2013. u vlasništvu Aleksandra Vavića.

Vavić je bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“ koja je godinama bila glavna na južnoj tribini. Razbijanje lokala desilo se u periodu kada je grupa „Janjičari“ predvođena Stankovićem preuzela primat na tribini.

Zbog razbijanja „Holivuda“ Savković je u aprilu 2016. osuđen na godinu dana zatvora. Iza njega su u tom trenutku već bile presude za tazličita krivična tela – za razbojništvo, nanošenje teških telesnih povreda, prodaju droge i za ometanje pravde zbog pretnji sudiji izrečenih na suđenju.

Pročitajte više o Aleksandru Savkoviću

Comments are closed.