Počinje suđenje za ubistvo Nikole Bojovića

Počinje suđenje za ubistvo Nikole Bojovića

Suđenje Slobodanu Šaranoviću da je naredio ubistvo Nikole Bojovića u aprilu 2013. godine počinje sledeće nedelje u beogradskom Višem sudu.

Piše: Bojana Jovanović

Više od godinu dana nakon što je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo prvu optužnicu za ubistvo Nikole Bojovića, zakazano je suđenje pred Višim sudom u Beogradu.

Pripremno ročište trebalo bi da bude održano sledeće nedelje i biće zatvoreno za javnost, potvrđeno je novinarima KRIK-a.

Šaranoviću će se suditi u odsustvu jer se nalazi u pritvoru u Crnoj Gori. Srbija je ranije zahtevala njegovo izručenje, ali je zahtev odbijen, a crnogorsko tužilaštvo je protiv njega pokrenulo istragu upravo za ubistvo Bojovića.

Optužnica u Crnoj Gori, međutim, još nije podignuta. Podgorički Viši sud juče je po treći put vratio na doradu optužnicu kojom se Šaranović tereti za ovo ubistvo.

Izjašnjavajući se o optužbama crnogorskog tužilaštva, Šaranović je negirao da ima ikakve veze sa ubistvom Nikole Bojovića.

„Optužnica protiv mene podignuta je bez ijednog dokaza. Sramno je što tužilac mene predstavlja kao osobu blisku kriminalu“, kazao je Šaranović na sudu u Podgorici.

Ubistvo iz osvete

Poziv ubicama: Tekst na menjačnici brata ubijenog Šaranovića

Poziv ubicama: Tekst na menjačnici brata ubijenog Šaranovića

Slobodan je stariji brat crnogorskog mafijaša Branislava Šaranovića koji je ubijen u Beogradu 2009. godine. Nakon njegovog ubistva, Slobodan je u izlog svoje menjačnice u Beogradu stavio oglas da će osobu koja mu otkrije ime ubice nagraditi iznosom „od šest cifara u evrima“.

Verujući da je krivac za smrt njegovog brata Luka Bojović, Šaranović je naredio likvidaciju Nikole Bojovića koji je krajem aprila 2013. godine ubijen u centru Beograda.

Kao direktni izvršilac ubistva u Srbiji je optužen Vranjanac Saša Cvetanović zvani Pitbul, koga je ilegalno iz Crne Gore u Beograd doveo Ratko Koljenšić. Oni su pripremili teren za ubistvo Bojovića – obezbedili stan za boravak i skrivanje, automobil i oružje kojim je ubistvo izvršeno, navodi se u optužnici.

Cvetanović i Koljenšić pratili su Bojovića nekoliko dana kako bi našli pogodno vreme i mesto za ubistvo. Cvetanović je u Bojovića ispalio 15 metaka u glavu i telo, a on je od zadobijenih povreda preminuo.

Postupkom su obuhvaćeni i Miloš Delibašić i Miloš Vojnović, optuženi za ubistvo člana Bojovićeve grupe Miloša Vidakovića u Budvi. Šaranović se tereti za pomaganje u ovom ubistvu.

Pročitajte više o poslovima Slobodana i Branislava Šaranovića.

Comments are closed.