Pešić: Tužilaštvo da pokrene istragu protiv Lončara

Pešić: Tužilaštvo da pokrene istragu protiv Lončara

Vesna Pešić na N1 (foto: printscreen)

Vesna Pešić na N1 (foto: printscreen)

Sociolog Vesna Pešić smatra da bi tužilaštvo trebalo da pokrene istragu u vezi sa vezama ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa zemunskim klanom. „Da smo mi pristojna zemlja, tužilaštvo bi otvorilo odmah istragu, ne bi pitalo telefonom Vučića da li sme da je otvori“, kaže Pešić.

Piše: Bojana Pavlović, N1

Predsednik Nove srbije Velimir Ilić pokazao je prošle nedelje javnosti dve fotografije ministra Lončara – jednu sa bivšim vođom zemunskog klana Dušanom Spasojevićem, a onda par dana kasnije još jednu slikanu u sedištu ove kriminalne grupe u Šilerovoj ulici.

Gostujući juče na televiziji N1 sociolog Vesna Pešić rekla je da se o Lončarevim vezama dugo govori u javnosti.

„Lončar je poznata stvar, već godinama se priča o tome. Zašto Vučić voli da se okruži ljudima koji imaju mutnu prošlost?“, kaže Pešić.

Na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića zaštićeni svedoci Dejan Milenković Bagzi i Miladin Suvajdžić zvani Đura Mutavi spominjali su tada anonimnog lekara Lončara koji je sarađivao sa „zemuncima“ kod nekih likvidacija.

„Tamo stoji – Bagzi, Đura Mutavi koji su bili zaštićeni svedoci, da su pričali da je on bio na neki način član zemunskog klana. Da smo mi pristojna zemlja, tužilaštvo bi otvorilo odmah istragu, ne bi pitalo telefonom Vučića da li sme da je otvori. Te slike su dovoljne. U istrazi bi se možda svašta našlo. Prvo, on stoji zagrljen sa njim. Drugo, kaže da je sliku napravio u kafiću jer mu je operisao tatu. Gde je operisao tatu? U koji su kafić oni otišli?“, kaže Pešić.

Pešić je podsetila na KRIK-ovo prošlogodišnje istraživanje u vezi sa stanom koji je Lončar kupio od supruge Sretka Kalinića, najpoznatijeg ubice zemunskog klana.

„I šta se desilo, kupio je stan od Sretka Kalinića – čoveka koji melje meso, pa je posle devet meseci prodao taj stan. Malo mnogo ima koincidencije da bi neko ko je normalan poverovao“, navodi Pešić.

Pročitajte sve vesti o Zlatiboru Lončaru. 

Donirajte KRIK i pomozite da nastavimo da istražujemo veze predstavnika države i organizovanog kriminala

Comments are closed.