Osumnjičeni za ubistvo Savkovića u pritvoru

Osumnjičeni za ubistvo Savkovića u pritvoru

Ubijeni Aleksandar Savković

Petorici osumnjičenih za ubistvo Aleksandra Savkovića u beogradskom naselju Senjak koje se dogodilo u nedelju ujutru sinoć je određen pritvor do 30 dana.

Piše: Jelena Radivojević

Viši sud u Beogradu je nakon saslušanja petorici osumnjičenih odredio pritvor do trideset dana zbog opasnosti da bi u kratkom vremenskom roku mogli da ponove krivično delo, ali i zbog opasnosti da sa slobode ometaju istragu i utiču na svedoke, navodi se u saopštenju.

Za ubistvo Aleksandra Savkovića ispred beogradskog kluba „Nana“ sumnjiči se Nedeljko Grbović (46), a kao saučesnici osumnjičeni su i Stevan Dukić (22), Stefan Šapurić (24), Miloš Lukovac (29) i Miloš Tančev (22).

Protiv Tančeva i Dukića se vodi istraga u Višem javnom tužilaštvu zbog sumnje da su početkom septembra ove godine crnim „bentlijem“ presekli kolonu predsednika Srbije. Policija ih je ubrzo nakon incidenta uhapsila, a posle jednomesečnog pritvora pušteni su da se brane sa slobode.

Novinari KRIK-a otkrili su da je ubijeni Savković bio deo ekipe Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, osuđivanog narko-dilera i vođe grupe navijača „Janjičari“ koji je ubijen u centru Beograda u oktobru prošle godine. Detalje o Stankoviću pročitajte u posebnoj priči.

Dokumentacija koju poseduje KRIK pokazuje da je Savković sa Stankovićevim bliskim saradnicima Veljkom Belivukom, Borisom Karapandžićem i još dve osobe učestvovao u demoliranju kafića „Holivud“ na Karaburmi decembra 2013. koji je u vlasništvu jednog od vođa Partizanove navijačke grupe „Alekatraz“ Aleksandra Vavića. Zbog razbijanja „Holivuda“ Savković je u aprilu prošle godine osuđen na godinu dana zatvora.

Savković je osuđivan i ranije. U septembru 2012. osuđen je na dve godine i tri meseca zatvora zbog dva krivična dela – učestvovanja u pljački pošte 2010. godine, kao i zbog izazivanja opšte opasnosti i nanošenja teških telesnih povreda.

Dokumentacija koju je sakupio KRIK pokazuje da je osuđivan zbog posedovanja i prodaje marihuane, kao i za ometanje pravde zbog pretnji sudiji izrečenih na suđenju. Detalje pročitajte u posebnoj priči.

Pročitajte priču o Aleksandru Stankoviću

Krivičnu dokumentaciju u vezi sa slučajevima koji se pominju u tekstu možete pronaći u našoj bazi dokumenata (samo za registrovane članove)

Comments are closed.