Osumnjičeni za ubistvo Cvetanovića dovodi se u vezu sa još tri likvidacije

Foto: MUP/arhiva

Državljanin Crne Gore Marjan Vujačić koji je pre dva dana uhapšen zbog sumnje da je ubio Jugoslava Cvetanovića u Vranju sumnjiči se za još tri likvidacije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Milica Vojinović

Kako se navodi, policija je došla do saznanja da je moguće da je Vujačić izvršio još tri ubistva od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji.

U saopštenju, međutim, ne piše o kojim ubistvima je reč.

Vujačiću je u međuvremenu određen pritvor do mesec dana, navodi MUP.

Podsetimo, Vujačić je uhapšen zbog sumnje da je ubio Jugoslava Cvetanovića. Ubijeni Cvetanović bio je brat Saše Cvetanovića Pitbula koji je u aprilu ove godine osuđen na 35 godina zatvora jer je 2013. godine u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, brata poznatog kriminalca Luke Bojovića.

 „Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata“

Kako je sud utvrdio, Cvetanovića je za ubistvo angažovao crnogorski kriminalac Slobodan Šaranović i isplatio mu 30.000 evra. Presudu još nije potvrdio Apelacioni sud.

Ovo suđenje je bilo u toku kada je Cvetanovićev brat Jugoslav ubijen, a on je na sudu optužio Luku Bojovića za ovo ubistvo.

„Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata“, rekao je tada.

I pre nego što je Jugoslav ubijen Saša Cvetanović govorio je na sudu da bi to moglo da se desi tražeći od sudija da ga pozovu da svedoči pre nego što ga ubiju.

Iako je bio pozvan da svedoči, Jugoslav Cvetanović je to odbio, ali je ranije u istrazi rekao da je grupa na čijem je čelu bio Šaranović htela da ubije njegovog brata. Detaljnije o tome pročitajte ovde.

Rat Šaranovića i Bojovića započeo je nakon što je 2009. godine ubijen Šaranovićev brat Branislav. Slobodan Šaranović verovao je da mu je brata ubio Luka Bojović pa je iz osvete naručio ubistvo njegovog rođenog brata Nikole.

U obračunima Šaranovića i Bojovića živote je izgubilo više osoba, a u martu 2017. likvidiran je i Slobodan Šaranović ispred svoje kuće u Budvi. Njegovo ubistvo još nije rasvetljeno.

Luka Bojović se nalazi u zatvoru u Španiji gde je 2012. osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe, prikrivanja krivičnih dela, posedovanja oružja i falsifikovanja dokumenata.

Detalje o klanu Slobodana Šaranovića pročitajte u posebnoj priči

Pročitajte više o suđenju za ubistvo Nikole Bojovića

Pogledajte „Crnu knjigu“ – bazu kriminalnih obračuna u Srbiji i Crnoj Gori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *