Oslobođena Maja Adrovac

Oslobođena Maja Adrovac

Maja Adrovac u sudu

Maja  Adrovac, optužena za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka, oslobođena je optužbi jer nema dokaza da je svesno pomogla nepoznatom počiniocu. 

Piše: Nataša Marković

U obrazloženju presude sudija Svetlana Aleksić istakla je da ne postoji dokaz za navode tužilaštva da je Maja Adrovac svesno pomogla nepoznatom počiniocu da izvrši krivično delo. Ona je dodala  da je „relativno kako je njen DNK dospeo na čaure“ kao i da nije dokazana veza optužene sa nepoznatim počiniocem.

Pre presude, završnu reč imali su tužilaštvo i odbrana. Tužilaštvo je ostalo pri optužnici, a odbrana istakla da očekuje oslobađajuću presudu jer ne postoje dokazi protiv Adrovac.

„Jedini dokaz je DNK pronađen na čaurama za koji se i mi pitamo odakle tu. Nadam se da je sudsko veće dovoljno hrabro da vidi o čemu se ovde radi“, istakao je branilac Momčilo Minić.

Posle višemesečnih nagađanja o tome ko je pucao ili naručio ubistvo, policija je u julu 2015. uhapsila Maju Adrovac. Ona je tokom istrage bila označena kao direktni izvršilac zločina, a tako je navedeno i u naredbi o sprovođenju istrage. Glavni dokaz bili su tragovi njenog DNK pronađeni na čaurama.

U optužnici podignutoj šest meseci kasnije, međutim, Adrovac je optužena za pomaganje u pokušaju ubistva. Ostalo je nepoznato ko je pucao u Beka, kao i ko stoji iza ovog zločina.

U izjavi koju je dao tužilaštvu u septembru prošle godine, Beko nije identifikovao Maju Adrovac kao napadača. Tada je ispričao da su i on i još tri svedoka videli napadača iz neposredne blizine, ali da niko ne može da ga prepozna.

„Plašim se da se svedoci ipak sećaju onoliko koliko smeju da se sećaju. Sumnjam ko stoji iza ovoga onoliko koliko sada smem da sumnjam. A uz neko hrabrije tužilaštvo možda se i moje sumnje ohrabre, a svedoci prisete svega što je bitno“, rekao je Beko. „A što se tiče ove žene, vi tvrdite da je ona pucala, baš kao i jedan dnevni tabloid. Ja ne znam da li je ona pucala ili nije. Rekao sam vam da sada nisam u stanju da prepoznam niti da opišem napadača. Čekaćemo šta kaže sud.“

Adrovac je iznoseći odbranu u martu ove godine istakla da nikada nije bila u kontaktu sa municijom, niti sa bilo kakvim vatrenim oružjem. Dodala je da ne zna kako se njen DNK našao na čaurama.

Pročitajte sve vesti o pokušaju ubistva Milana Beka.

Comments are closed.