Određen pritvor Dijani Hrkalović

Određen pritvor Dijani Hrkalović

Dijana Hrkalović (foto: MUP)

Dijani Hrkalović, bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas je određen pritvor, saopštio je Viši sud u Beogradu. Hrkalović je juče uhapšena zbog sumnje da je trgovala uticajem, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je privedena zbog slučaja ubistva Vlastimira Miloševića 2017. godine.

Piše: Bojana Jovanović

Hrkalović je pritvor određen jer postoji sumnja da bi, ukoliko ostane na slobodi, uticala na svedoke, piše u saopštenju suda.

Ona je uhapšena juče popodne zbog sumnje da je vršila uticaj na Dejana Milenkovića, bivšeg načelnika Službe za sitražne metode, da izvrši određene službene radnje. Hrkalović je saslušana u tužilaštvu i negirala je krivično delo.

Ni tužilaštvo ni Hrkalovićkin branilac nisu želeli da preciziraju šta je tačno ona tražila od Milenkovića niti o kom je slučaju reč, ali je o tome javno govorio predsednik Aleksandar Vučić. On je gostujući na televiziji Prva sinoć rekao da je Hrkalović uhapšena zbog slučaja ubistva Vlastimira Miloševića, u javnosti poznatog kao „ubistvo na šinama“.

U tom slučaju sudilo se Veljku Belivuku i njegovim saradnicima. Belivuk je uhapšen kao izvršilac, ali mu se sudilo da je stavio tablice na automobil koji je korišćen prilikom ubistva. Na kraju je oslobođen, ali je sudski postupak obeležilo to što su pojedini dokazi uništeni – kontaminiran je DNK koji je nađen na mestu ubistva.

Hrkalović je povezana sa Belivukovom grupom i kavačkim klanom kome je ova grupa pripadala, ali zbog ovih veza nikada nije zvanično bila pod istragom. Kontakte sa kriminalcima održavala je preko pripadnika Žandarmerije Nenada Vučkovića Vučka sa kojim je bila u emotivnoj vezi. 

Nikada nije ispitana ni u vezi sa slučajem Jovanjica iako je tokom istrage otkriveno da je optuženi narko-bos Predrag Koluvija dobio specijalne policijske tablice od njenih saradnika. 

U martu ove godine Hrkalović je saslušana u policiji u vezi sa navodnim nezakonitim prisluškivanjem predsednika Vučića, ali ne kao osumnjičena već u svojstvu građanina. Prošle nedelje je ponovo bila na ispitivanju, ali javnosti nije zvanično predočeno o čemu.  

Više o Hrkalović pročitajte ovde    

Comments are closed.

STIGLA JE KRIK APLIKACIJA!

Požuri! Skini našu aplikaciju što pre i među prvima saznaj nova otkrića i vesti o kriminalu i korupciji!

Skini KRIK aplikaciju sa Google Play