Odloženo suđenje za ubistvo u „Nani”

Odloženo suđenje za ubistvo u „Nani”

Aleksandar Savkovic (foto: facebook)

Suđenje za ubistvo Aleksandra Savkovića u beogradskom noćnom klubu „Nana” odloženo je danas kako bi se sudska veštakinja upoznala sa odbranom optuženog Nedeljka Grbovića. Grbović je ranije priznao da je ubio Savkovića rekavši da je to učinio iz straha za svoj i život svog sina.

Piše: Jelena Radivojević

Sudska veštakinja Bojana Kecman analizirala je psihičko stanje optuženog Grbovića u januaru 2018. godine nakon što je uhapšen i ustanovila da je Grbović osoba „prosečne intelektualne sposobnosti sa emocionalno nestabilnim karakteristikama” i da nema duševnih bolesti.

Veštakinja je tada zaključila da optuženi Grbović jeste bio u stanju povišene emocionalne napetosti u noći ubistva Savkovića, te da nije u potpunostio mogao da shvati značaj onoga što je učinio. Kazala je i da emocionalna napetost nije bitno uticala na njegovo ponašanje.

Vanja Gajić, advokat optuženog Grbovića, zatražio je danas da se veštakinja upozna sa dopunjenom odbranom koju je njegov branjenik iznosio tokom istrage i na suđenju kako bi imala kompletnu sliku o njegovom psihičkom stanju. 

Sudija Marina Anđelković odobrila je takav zahtev, pa je suđenje odloženo za početak aprila.

Gajić je predložio i da doktorka Kecman ponovo obavi razgovor sa Grbovićem kako bi utvrdila da li je bio uračunljiv u noći kada je Savković ubijen, a s obzirom na to da je prošlo više od dve godine od prve analize.

Za danas je bilo planirano da se saslušaju svedoci koji su u noći Savkovićevog ubistva bili u klubu „Nana”, ali nisu mogli da dođu iz Crne Gore gde žive usled zatvaranja granica i proglašenog vanrednog stranja u Srbiji.

Aleksandar Savković, podsetimo, ubijen je u decembru 2017. godine ispred beogradskog noćnog kluba „Nana”. 

Nekoliko dana nakon ubistva uhapšen je osumnjičeni Nedeljko Grbović i od tada je u pritvoru. On je tokom istrage i na suđenju priznao da je pucao u Savkovića, ali je tvrdio da je to učinio jer se plašio da će Savković ubiti njega i njegovog sina koji je radio kao konobar u „Nani”. Više pročitajte ovde.

Savković je bio navijač fudbalskog kluba „Rad“ iz Beograda i član ekipe ubijenog kriminalca i vođe Partizanove navijačke grupe „Janjičari” Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

Sa članovima Stankovićeve ekipe 2013. učestvovao je u demoliranju kafića „Holivud“ na Karaburmi u vlasništvu Aleksandra Vavića, vođe supraničke navijačke grupe  „Alkatraz“, pokazuje dokumentacija koju poseduje KRIK. 

Demoliranje se desilo u vreme kada su „Janjičari“ preuzeli primat na tribini.

Zbog toga je bio osuđen na godinu dana zatvora. Osim toga, osuđivan je za razbojništvo, nanošenje teških telesnih povreda, prodaju droge, kao i za ometanje pravde zbog pretnji sudiji izrečenih na suđenju.

Optuženi Grbović je ranije osuđivan zbog teških krađa i tada je služio zatvorsku kaznu od dve godine i šest meseci, pokazuju dokumenta do kojih su došli novinari KRIK-a.

Sve vesti sa suđenja pročitajte ovde.

Comments are closed.